Ατυχέστατο σχόλιο του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης σε βάρος των γυναικών

2 Min Read

Σ’ ένα ατυχέστατο σχόλιο σε βάρος των γυναικών προχώρησε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Θεοφανείων στο ναό του Αγίου Νικολάου ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος. Τον εκνευρισμό του προκάλεσε πιθανόν φασαρία από ομιλίες των πιστών και αντέδρασε λέγοντας «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;». Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στους άντρες πιστούς, είπε «Πώς τις αντέχετε;».

Το σχόλιο του Μητροπολίτη έκανε το γύρο των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων που αναφέρθηκαν σε «σεξιστικό παραλήρημα» και υπενθύμισαν προηγούμενη αναφορά του με απαξιωτικό τρόπο στις γυναικοκτονίες, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του. Τότε είχε πει μεταξύ άλλων: «Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει… πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει… γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία… αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;”.

- Advertisement -

Σχολιάζοντας σε τηλεοπτική εκπομπή το Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας, είπε “Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως”.

Αναφορές, όπως οι παραπάνω, απ’ όπου κι αν προέρχονται, είναι καταδικαστέες. Πολύ δε περισσότερο, όμως, όταν βγαίνουν από το στόμα ανθρώπων που κοινωνούν το λόγο του θεού.

(Το σκίτσο προέρχεται από την ομάδα στο facebook Υπέροχες Γυναίκες).

Μοιραστείτε την είδηση