Αύριο ξεκινά το 3ο «Kozani Youth Fest»

2 Min Read

Για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ της Go Alive

Για τρίτη χρονιά, η Go Alive σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, το ΕΒΕ Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν το «Kozani Youth Fest». Ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στη νεολαία. 

- Advertisement -

Από αύριο έως και το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της πόλης θα γίνουν workshops και δράσεις με ποικίλη θεματολογία, για όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες. 

Εν όψει και των ευρωεκλογών που πλησιάζουν το φετινό festival είναι αφιερωμένο και εστιάζει σε ευρωπαϊκά θέματα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον της νεολαίας, όπως το πως θα μπορούσαν να κάνουν πρακτική σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και να γίνουν μέρος αυτών. Ποια είναι η ιστορία της ψήφου, γιατί να ψηφίσουν και πολλά ακόμη ευρωπαϊκά θέματα που αφορούν τον κάθε ένα ξεχωριστά. 

Επιπλέον, τοπικοί και μη φορείς θα δώσουν την ευκαιρία να μάθει η νεολαία από κοντά τη δουλειά τους, τι ακριβώς κάνουν και τι ευκαιρίες μπορούν να προσφέρουν. 

Από το «τραπέζι» δεν θα λείπουν η πράσινη οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η νεανική και μη επιχειρηματικότητα.

Στο φεστιβάλ φέτος θα υπάρχουν και 23 εθελοντές από την Κροατία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και το Μαρόκο όπου μαζί με του Έλληνες θα ενώσουν τις φωνές του, θα γίνουν ένα και θα δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα για τρίτη χρονιά.

Στόχος του «Kozani Youth Fest» είναι να ενδυναμώσει τους νέους και να προωθήσει την ανάπτυξή τους, στοχεύοντας στην απόκτηση δεξιοτήτων, την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση