Αύριο αποφασίζει το Βελβεντό για το αιολικό πάρκο στα Πιέρια Όρη- Λαϊκή συνέλευση στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού

2 Min Read

Τα επόμενα βήματα τους για το πως θα σταματήσουν την ανάπτυξη αιολικού πάρκου στα Πιέρια όρη, θα αποφασίσουν αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου οι δημότες Βελβεντού σε λαϊκή συνέλευση. Η πρόσκληση του δήμου καλεί τους κατοίκους σε λαϊκή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού στις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για το αιολικό πάρκο που θα κατασκευάσει η «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» στην κορυφογραμμή των Πιερίων και αποτελείται από συνολικά 13 ανεμογεννήτριες με ισχύ 44,85 Μεγαβάτ. Τα σημεία που θα τοποθετηθούν είναι οι θέσεις Σκοτεινό – Φλάμπουρο – Αβδέλα – Τούρλα» που είναι εντός των ορίων της ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Κατερίνης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει υποβληθεί προς γνωμοδότηση στη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και αποτελεί «εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη για την αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της περιοχής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.

Στην Λαϊκή Συνέλευση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι της περιοχής στην Βουλή των Ελλήνων, η ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συλλογικοί φορείς καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Για τα ειδικά χαρακτηριστικά της «επένδυσης» – απειλής, όπως την χαρακτηρίζει ο Δήμος Βελβεντού  στο Βουνό των Μουσών καθώς και την διαμορφούμενη κατάσταση με την άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην χώρα μας θα μιλήσουν ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Βελβεντού, κος Τρύφων Κόλλιας και ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής / ΑΠΘ, κος Χρήστος Ελευθεριάδης.

«Για άλλη μια φορά κάποιοι σχεδιάζουν και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τον τόπο και το μέλλον μας πριν είναι πολύ αργά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βελβεντού.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση