Αύριο το πρώτο μέρος των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Συνολικά επτά μέλη ΔΕΠ για έξι θέσεις εσωτερικών μελών θα είναι αύριο υποψήφιοι για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σε περίπτωση που η διαδικασία είναι άγονη θα επαναληφθεί στις 2 Μαρτίου.

Από το νυν Πρυτανικό Συμβούλιο, όπως έγραφε ο «Χ» στις 9 Φεβρουαρίου, υποψηφιότητα έθεσαν ο Πρύτανης Θ. Θεοδουλίδης και ο Αντιπρύτανης Γ. Ιορδανίδης. Να σημειωθεί ότι τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης θα επιλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη (κατόπιν δημόσιας διεθνούς πρόσκλησης) και εν συνεχεία όλοι μαζί θα αναδείξουν το νέο Πρύτανη με μυστική ψηφοφορία.

Αντιπρυτάνεις ορίζονται με απόφαση του συμβουλίου διοίκησης αυτοί που προτάθηκαν από τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη και έχουν θητεία παράλληλη με του Πρύτανη.

Επομένως, το πιθανότερο σενάριο σε περίπτωση που αναδειχθεί εκ νέου Πρύτανης ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης, έχοντας όπως όλα δείχνουν τη στήριξη της πλειοψηφίας των μελών του συμβουλίου, είναι ότι οι νυν Αντιπρυτάνεις Σαριαννίδης, Μαρόπουλος και Σπύρτου θα προταθούν εκ νέου για Αντιπρυτάνεις.

Ποιοι έβαλαν υποψηφιότητα:

Θεόδωρος Θεοδουλίδης από την Πολυτεχνική

Γιώργος Ιορδανίδης από τη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Χαρά Καλογηράτου από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

Γιώργος Κοντέος από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών

Αικατερίνη Μέλφου από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Βασίλης Μπούζας από την Καλών Τεχνών

Σωτηρία Τριαντάρη από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών

 

Το εκλογικό δικαίωμα ασκεί το σύνολο των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως βαθμίδας συμπεριλαμβανομένων των υπηρετούντων λεκτόρων, ενώ η ψηφοφορία γίνεται μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΖΕΥΣ.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση