Αυξημένη ροή ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της Κοζάνης (φωτογραφίες)

2 Min Read

Κανονικά και χωρίς μεγάλα προβλήματα, συνεχίζεται η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα της Κοζάνης για τις βουλευτικές εκλογές 2023.

Η ροή των ψηφοφόρων άρχισε να αυξάνεται μετά τις 10:30 το πρωί.

- Advertisement -

Σε κάποια εκλογικά κέντρα, δεν προσήλθαν όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και να παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με το σύστημα της απλής αναλογικής, καθώς και ότι τα αποτελέσματα, σύμφωνα και με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα είναι διαθέσιμα πιο σύντομα από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό θα συμβεί λόγο και της χρήσης σύγχρονων συστημάτων, όπως ο ψηφιακός εκλογικός σάκος (τάμπλετ). Ωστόσο κάποια από αυτά τα τάμπλετ δεν λειτούργησαν και αντικαταστάθηκαν με άλλα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τη 1 το μεσημέρι, η συμμετοχή πανελλαδικά ήταν στο 31,52%.

«Όλοι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν με τα ίδια αντανακλαστικά. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να συντονιστούν όλοι σε αυτό το μισάωρο, ήρθαν μεταγενέστερα αλλά δεν μπορούσαμε να το σταντάρουμε, ότι την ώρα που είπαμε είναι το συγκεκριμένο ποσοστό συμμετοχής. Τώρα λοιπόν με τα 16.520 εκλογικά τμήματα που είναι πολύ μεγάλο ποσοστό από το σύνολο των τμημάτων, βλέπουμε ότι μεσοσταθμικά η συμμετοχή είναι 31,52%» είπε ο κ. Σταυριανουδάκης στην ενημέρωση.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση