Μπλόκο αγροτών σήμερα το μεσημέρι στον κόμβο του Φιλώτα

2 Min Read

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να βγουν με τα τρακτέρ και τα μηχανηματα τους σε στήσιμο μπλόκου στον κόμβο Φιλώτα, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 14:00. Τα προβλήματα επιβίωσης είναι αυτά που μας βγάζουν στο δρόμο! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας όπως οι συνάδελφοί μας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ζητάμε από όλη την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς (αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, συνεταιρισμούς και συλλόγους  αλιέων και μελισσοκόμων, εργατικά σωματεία, πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, εμπορικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων, γυναικών κ.α.) να είναι στο πλευρό μας.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης της κοινωνίας, μας αφορά όλους!

Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές μας ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.
  • ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
  • Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη καλαμποκιού.
  • Καμία αλλαγή χρήσης γης και να μην επιτρέψουμε να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.
  • Σύγκλιση έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικά αγροτικά θέματα.
Μοιραστείτε την είδηση