Μποδοσάκειο ώρα μηδέν: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας την Καθαρή Δευτέρα

2 Min Read

Με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας. Στη συνεδρίαση παρόντες μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, οι βουλευτές Μ. Δημητριάδης, Θ. Μουμουλίδης και Γ. Κασαπίδης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απο την ανάγκη να ασκηθεί πίεση για να βρεθούν άμεσα λύσεις, αλλά και για το ρόλο του Μποδοσάκειου ως περιφερειακού νοσοκομείου.

- Advertisement -

Ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης ζήτησε να ασκήσουν πίεση οι βουλευτές,ενώ επισήμανε ότι “ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και της κονωνίας ειναι όταν θίγονται να αντιδρούν και να ασκούν πιέσεις, ώστε να λυθούν τα προβλήματα.  Δεν είναι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης οι προτάσεις προς τις υπηρεσίες”. Σε ένα άλλο σημείο του λόγου του ζήτησε “να αποφασίσουμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και ότι το Μποδοσάεκιο είναι νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας”.

Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ξεκαθάρισε ότι το Μποδοσάκειο είναι το περιφερειακό νοσοκομείο της περιοχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά “το επαναλάβαμε ως δέσμευση, όχι εδώ, στην Αθήνα τεκμηριωμένα ενώπιον των δύο υπουργών, ξεκάθαρες κουβέντες”.

“Χρειάζονται άμεσες λύσεις για το επόμενο διάστημα, χρειάζεται να βάλουμε όλοι πλάτη. Και τα δύο νοσοκομεία ειναι εξαιρετικά, αλλά ο λόγος που έγιναν οι συνενώσεις ήταν για να κουκουλωθούν τα προβλήματα” είπε ο Μ. Δημητριάδης .

“Είμαστε απολύτως δίπλα στην προσπάθεια που κάνει η πόλη” τόνισε ο Θ. Μουμουλίδης, ενώ ο Γ. Κασαπίδης έκανε λόγο για εμπαιγμό απο την κεντρική εξουσία.

To θέμα της επαναφοράς της αυτοτέλειας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου έθεσε ο πρώην νομάρχης Κοζάνης και γιατρός, Ιορδάνης Ανδρεάδης, λέγοντας, χαρακτηριστικά “ενώσαμε τα δύο νοσοκομεία…και τώρα καλύπτουμε τις “μαύρες τρύπες” του νοσοκομείου της Κοζάνης”.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης τοποθετήθηκαν πλήθος αιρετών και εκπροσώπων φορέων, τονίζοντας όλοι την ανάγκη να ληθφούν άμεσα μέτρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση