Χ. Καζαντσίδης: Η προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου μετώπου του αγώνα για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής συνεχίζεται

3 Min Read

Για “διάσπαση του ενιαίου μετώπου του αγώνα για την μετεγκατάσταση Ακρινής” κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής Θεοχάρης Καζαντσίδης, με αφορμή την σημερινή συνάντηση των μελών του τοπικού συμβουλίου και του Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Στην σημερινή συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χάρης Καζαντσίδης δεν συμμετείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη πρόσκληση στην συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστα Πουτακίδη. Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει προχωρήσει σε καθοριστικές για την εξέλιξη της μετεγκατάστασης νομικές ενέργειες. Παρόλα αυτά, προκαλεί ερωτηματικά η μη πρόσκληση του Προέδρου Κ. Πουτακίδη και σύμφωνα με πληροφορίες του “Χ” υπήρξε παρέμβαση για την αφαίρεσή του από την “λίστα” των συμμετεχόντων.

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Ακρινής Χάρης Καζαντσίδης με σημερινή του αιχμηρή ανακοίνωση στα ΜΜΕ καυτηριάζει την συγκεκριμένη εξέλιξη. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καζαντσίδη:

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τους Κυβερνητικούς Βουλευτές στις 23 Ιουλίου 2021 ζήτησα συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας για την μετεγκατάσταση και σ αυτήν την συνάντηση να παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων καθώς εκκρεμεί η προσφυγή του Συλλόγου και κάποιων μεμονωμένων κατοίκων στο Σ.τ.Ε. Το αίτημα αυτό προφανώς δεν εισακούστηκε, άμεσα όμως εισακούστηκε το αίτημα των τριών μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής στις 02 Αυγούστου, ορίζοντας την συνάντηση για σήμερα 05 Αυγούστου 2021.
Στην συνάντηση δεν συμπεριλήφθηκε στην αντιπροσωπεία της Ακρινής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, όπως ο Δήμαρχος Κοζάνης μας ενημέρωσε. Πράγμα το οποίο ζήτησα και εγγράφως και αυτή ήταν και η αιτία της μη παρουσίας μου στην συγκεκριμένη συνάντηση καθώς το θέμα μας είναι η Μετεγκατάσταση.
Είναι προφανές ότι επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση που δημιουργήθηκε και στην περίπτωση της επίσκεψης του πρώην Υπουργού Ενέργειας στην Ακρινή, την οποία δεν γνώριζα ως Πρόεδρος αλλά ήταν ενημερωμένα τα μέλη του Συμβουλίου.
Η παρουσία των τριών μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής στο Υπουργείο, είναι η συνέχιση της προσπάθειας για την υπονόμευση την υποκατάσταση και την απαξίωση του Προέδρου της Ακρινής συντελώντας έτσι σε μια ενέργεια θεσμικής εκτροπής.
Η λογική του διαίρει και βασίλευε έχει ένα μόνο στόχο. Να πετάξει την Μετεγκατάσταση της Ακρινής στον κάλαθο των αχρήστων, στο όνομα ενός άγνωστου «Σχεδίου».
Από την πλευρά μας είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συνάντηση γίνει με μια προϋπόθεση.
Την συμμετοχή όλων, του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου, του Συλλόγου Περιβάλλοντος και των Κυβερνητικών Βουλευτών και με ένα και μοναδικό θέμα: ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση