Χ. Καζαντσίδης: καταγγέλλει εν κρυπτώ συναντήσεις «αναρμόδιων» για το θέμα της Ακρινής

3 Min Read
Ο Χάρης Καζαντσίδης, πρόεδρος και κάτοικος της Ακρινής Κοζάνης. Φωτογραφία: Σωκράτης Μουτίδης

Επιστολή στα ΜΜΕ με πολλούς αποδέκτες

Για αποκλεισμό και συνεδριάσεις – συναντήσεις «εν κρυπτώ» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής Χάρης Καζαντσίδης, με οργισμένη ανακοίνωση του στα ΜΜΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καζαντσίδης μιλά για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που γίνονται ερήμην του και αφορούν «στο μέλλον της Ακρινής» όπως λέει στην ανακοίνωσή του.

Αφορμή στάθηκε η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει τους αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη, τον διευθύνοντα της Μετάβασης Γιάννη Μπούκη και τον πρώην δήμαρχο Ελλησπόντου Κυριάκο Τσανακτσίδη, να συζητούν για το θέμα της Ακρινής στην Αθήνα. Μάλιστα οι «διαρροές» είπαν πως η συνάντηση των παραπάνω ήταν «σημαντική και ουσιαστική για το μέλλον του χωριού προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της εναλλακτικής πρότασης».

Ο κ. Καζαντσίδης με ανακοίνωσή του στις 9 Ιουνίου, μιλά για συμμετοχή αναρμοδίων τοπικών παραγόντων σε συναντήσεις για την Ακρινή «αγνοώντας τους καθ ΄ύλην αρμόδιους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Προφανώς επιδιώκουν τον αποκλεισμό όσων από εμάς θα εκφράσουμε άλλη άποψη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ακρινής είχε αρνηθεί να παραβρεθεί στη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα πριν λίγους μήνες στην Αθήνα, σχετικά με το θέμα του τι προβλέπεται να γίνει με την μετεγκατάσταση. Αίτημά του ήταν να συμμετάσχει στη συνάντηση και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κώστας Πουτακίδης, ο οποίος είναι γνώστης της νομοθεσίας και έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ελληνικής πολιτείας που δεν έχει εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε για να μετεγκατασταθεί το χωριό. Μετά την άρνηση της συμμετοχής Πουτακίδη από πλευράς διοργανωτών, ο κ. Καζαντσίδης δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση σε αντίθεση με τα τέσσερα μέλη του τοπικού συμβουλίου και τον Δήμαρχο Κοζάνης που συμμετείχαν κανονικά. Έκτοτε ο Πρόεδρος της Ακρινής, δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του για τις συζητήσεις που γίνονται ερήμην του με κυβερνητικούς βουλευτές.

Στην προχθεσινή του ανακοίνωση ζητά από όσους συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες τα εξής:

«Οφείλετε όσοι συμμετέχετε σε αυτές τις αντιθεσμικές διαδικασίες να απαντήσετε:

  1. Από που εξουσιοδοτούνται οι αναρμόδιοι συνομιλητές σας για τις εν κρυπτώ συναντήσεις σας και χωρίς να ενημερώσετε κανέναν;

2.Τι διαπραγματεύεστε στις κρυφές σας συναντήσεις;

  1. Τι προετοιμάζετε στο παρασκήνιο εν αγνοία των κατοίκων;

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ακρινής σεβόμενος τον ρόλο μου και τους κατοίκους του χωριού, καταγγέλλω αυτές τις πρακτικές αλαζονείας και αυταρχισμού. Είναι αδιανόητο, το μέλλον της Ακρινής να γίνεται αντικείμενο κρυφής διαπραγμάτευσης φιλοκυβερνητικών παραγόντων πίσω από κλειστές πόρτες.

Υ.Γ. To μέλλον μας και η ζωή μας κύριε Παπαδόπουλε και όσων πιθανόν επίδοξων πράττουν αναλόγως στο ζήτημα της Ακρινής δεν είναι ζήτημα της εκλογικής σας ¨πελατείας».

 

Σωκράτης Μουτίδης  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση