Χ. Κουζιάκης για την τηλεθέρμανση: «Η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

2 Min Read

Το νέο ΕΣΕΚ προτείνει στο τέλος του 2023 να κλείσουν οι μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα τεράστιο έλλειμμα στη θερμική ενέργεια που απαιτείται για να καλύψει την πόλη της Κοζάνης. Το νέο ΕΣΕΚ προβλέπει το κλείσιμο όλων των μονάδων μέχρι το 2028, η 5η μονάδα του Αγ. Δημητρίου να κλείσει έως το 2025 και το 2028 να κλείσει και η Πτολεμαΐδα 5.

Η τηλεθέρμανση Κοζάνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη, δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τη μονάδα του ΑΓ. Δημητρίου 5. « Η ΔΕΗ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως μας έχει υποσχεθεί και μεταφέρει ο κ. Μαλούτας, όπως το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση ώστε να μη χαθεί αυτό το κεκτημένο» τόνισε ο κ. Κουζιάκης και συνέχισε λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικό το θέμα καθώς μπορεί μέχρι τώρα ο καιρός να μας ευνόησε και να μην είχαμε πολύ σημαντικά προβλήματα, αλλά σε περιπτώσεις ακραίων συνθηκών και ψύχους η τηλεθέρμανση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Ο κ. Μαλούτας απάντησε πως το νέο ΕΣΕΚ, σαν έγγραφο, δεν υπάρχει πουθενά και ότι υπάρχουν μόνο πληροφορίες δημοσιευμένες. «Προφανώς και συμμεριζόμαστε τα προβλήματα και τις ανησυχίες και εμείς αγωνιούμε για την τηλεθέρμανση, αλλά αυτό δε λύνει κανένα πρόβλημα. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις δεσμεύσεις μας, για να ολοκληρωθεί η σύσταση της διαδημοτικής επιχείρησης για να τρέξει η διαδικασία κατακύρωσης του έργου από την πλευρά της ΔΕΗ» τόνισε ο κ. Μαλούτας.

 Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση