Χαιρετισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Κοζάνης για το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου

2 Min Read

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους υποψήφιους αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει πως μέσα σε συνθήκες ενός ιδιαίτερα αρνητικού συσχετισμού για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα, ενισχύεται και σταθεροποιείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας. 

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ότι το κριτήριο της ψήφου πρέπει να είναι το σύνολο των προβλημάτων που βιώνει ο λαός της Κοζάνης. Επιβεβαιώνεται με βάση το αποτέλεσμα πως σε τοπικό επίπεδο, πέρα από την προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κριτήριο «χαλαρής», «συγγενικής» ψήφου, επιδρούν και επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς,  που συνδέονται με την κυβέρνηση, με τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στο φόντο της «μεταλιγνιτικής» εποχής και της μοιρασιάς μεταξύ ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, για να αποτελέσουμε τη μαχητική φωνή των διεκδικήσεων των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς ο λαός θα  αντιμετωπίσει  την ακόμη πιο σκληρή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συμβάλλουν στην αναγκαία οργάνωση της πάλης.

Ο λαός της Κοζάνης δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή για το αποτέλεσμα του Β’ γύρου. Γι’ αυτό και καλούμε να καταδικαστεί και στο δεύτερο γύρο, με λευκό ή άκυρο, η πολιτική των συνδυασμών που και στα λόγια και στα έργα έχουν αποδείξει πως κινούνται στις ίδιες ράγες και θα υπηρετήσουν  την τοπική διοίκηση ως “μακρύ χέρι” του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα μας βρουν απέναντι τους από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπέρ των εργατικών – λαϊκών αναγκών των κατοίκων της πόλης και των χωριών. 

Μοιραστείτε την είδηση