Το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας, κρέμασε στον λαιμό του ο Κοζανίτης αθλητής της «Μακεδονικής Δύναμης» Αποστόλης Τεληκωστόγλου. Ο Τεληκωστόγλου που βαδίζει ολοταχώς για την Ολυμπιάδα του Παρισιού, κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου στην κατηγορία -80 κιλών ενώ ο δεύτερος Έλληνας αθλητής στο Ταε Κβο Ντο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, κρέμασε και αυτός το χάλκινο μετάλλιο στον λαιμό του στην κατηγορία -68 κιλών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση του αθλητή με καταγωγή από τις Γούλες Σερβίων, αφού οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν την καλύτερη και υψηλού επιπέδου διοργάνωση αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τεληκωστόγλου, στα προημιτελικά νίκησε τον Σέρβο Τάκοβ με 5-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά για να αντιμετωπίσει τον Ισπανό Κεσάδα Μπαρμπέρα, τον χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης του 2021. Με το χάλκινο μετάλλιό του στην διοργάνωση, το ελληνικό ταεκβοντο, πανηγύρισε όσα μετάλλια είχε κατακτήσει συνολικά έως σήμερα σε Μεσογειακούς Αγώνες, σε μία μόνο διοργάνωση!

Η χαρά διπλή για την «Μακεδονική Δύναμη» Κοζάνης αφού ο Τεληκωστόγλου πανηγύρισε το μετάλλιο με την διεθνή διαιτήτρια Αναστασία Κουτρότσιου που συμμετέχει στους Μεσογειακούς.

 

Θένια Βασιλειάδου  xronos-kozanis.gr