Χαμηλού ιικού φορτίου και αναμενόμενα τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή- Χ. Τσεβεκίδης και Ι. Ρωμιόπουλος αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ανησυχία, αλλά θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα

3 Min Read
Του Σωκράτη Μουτίδη
Αυξημένα ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού τις περασμένες μέρες στη χώρα. Στην περιοχή μας τα κρούσματα είναι ήπια και είναι έξι, εκ των οποίων τα πέντε είναι στο σπίτι τους και ο ένας μόνο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Τα συγκεκριμένα κρούσματα είναι χαμηλού ιικού φορτίου, ενώ ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, αλλά για κάτι αναμενόμενο, εφόσον ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και καλούν να δείξουμε υπευθυνότητα.
Χάρης Τσεβεκίδης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης
“Ήταν κάτι που φανταζόμασταν ότι θα συμβεί, γιατί ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι ο ιός δεν τελειώνει έτσι απλά, επειδή είχε πολλές μέρες να εμφανιστεί στη Δυτική Μακεδονία. Απαιτείται να είμαστε σε εγρήγορση και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής” αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επαναλαμβάνει ότι “όσο μπορούμε πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις, σε κλειστούς χώρους φοράμε μάσκα και να μην συγχρωτιζόμαστε”. Είναι καθησυχαστικός, εκφράζοντας ανησυχία κυρίως με το ότι θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει τελειώσει και μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
“Αν δείξουμε αλαζονεία και κοντή μνήμη θα ξαναβρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις και θα το πληρώσουμε. Το σύστημά μας, ωστόσο, είναι καλύτερα οργανωμένο και τα μέσα που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ περισσότερα” καταλήγει.
Ιορδάνης Ρωμιόπουλος: Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας
Έκκληση για σεβασμό στους ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον ιό, με αφορμή δημοσιεύματα αναληθή, κάνει στον δημοσιογραφικό κόσμο ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία Ιορδάνης Ρωμιόπουλος. “Αν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, ας μην τους στιγματίζουμε” αναφέρει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε περιπτώσεις δημοσιευμάτων που φέρουν ανθρώπους να νοσηλεύονται, ενώ βρίσκονται στο σπίτι τους. “Είναι μια ευκαιρία να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων” λέει.
Ο κ. Ρωμιόπουλος αναφέρει ότι υπάρχουν κάποια σποραδικά κρούσματα με χαμηλό ιικό φορτίο με την άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία ήταν αναμενόμενα “συνεπώς δεν μας ξάφνιασαν και ευτυχώς μιλάμε για κάτι πολύ ελεγχόμενο”.
“Είναι κρίμα ότι χτίσαμε το περασμένο διάστημα να το γκρεμίσουμε” λέει ο κ. Ρωμιόπουλος και συμπληρώνει ότι ίσως αυτά τα λίγα κρούσματα να είναι το καμπανάκι ότι ο ιός υπάρχει και πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας.
Μοιραστείτε την είδηση