Χάρης Κάτανας: «Ο υπερσυνδυασμός που δημιουργήθηκε θα φέρει νίκη από την πρώτη Κυριακή»

5 Min Read

Συνέντευξη στον «Χ» του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον Γιώργο Κασαπίδη

Σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Αμανατίδη και του υποψήφιου συμβούλου του Νίκου Λυσσαρίδη, άφησε σε συνέντευξή του στον «Χ» ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του Γιώργου Κασαπίδη Χάρης Κάτανας. Ο κ. Κάτανας, μίλησε για έναν «υπερσυνδυασμό» μετά την ένωση της δικής του παράταξης με αυτή του Γιώργου Κασαπίδη και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

- Advertisement -

Μιλώντας για την ένωση των δύο παρατάξεων, είπε πως με κοινό παρονομαστή τον τόπο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί αυτός ο υπερσυνδυασμός. Είχε προηγηθεί η επικοινωνία των δύο επικεφαλής με τους συμβούλους τους, οι οποίοι και έδωσαν το πράσινο φως για την ένωση. «Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Όταν κοινός παρονομαστής είναι το τόπος μας τότε τα άλλα μένουν πίσω. Εγώ δύο χρόνια δεν κορόιδεψα τον κόσμο αλλά επιχειρηματολογούσα με στοχευμένη κριτική. Ο Γιώργος Κασαπίδης με κάλεσε να ασκήσω αυτή την κριτική από μέσα και συζητήσαμε εκτενώς για ότι έγινε στην Περιφέρεια τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και για το σχέδιο της επόμενης πενταετίας. Οι δυο συνδυασμοί έγιναν ένας και θεωρώ ότι συλλέξαμε τις καλύτερες και σοβαρότερες προσωπικοτητες της Δυτικής Μακεδονίας» ανέφερε ο κ. Κάτανας.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού του Γιώργου Κασαπίδη, μίλησε για «άλλες προσωπικότητες της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου που έφυγαν γιατί θίχτηκαν τα συμφέροντά τους και η καρέκλα τους». Πρόσθεσε πως οι αποχωρήσεις από τον συνδυασμό δεν έγιναν έγκαιρα αλλά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Αμανατίδη, με στόχο να προκαλέσουν «πολιτική ζημιά». «Δυστυχώς δεν κατάλαβαν πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τα θέλω μας και τα εγώ μας αλλά με έναν τόπο που περνά τις δυσκολότερες εποχές και προφανώς η φιλοδοξία του καθενός είναι θεμιτή αρκεί να συνοδεύεται από αγάπη και προσφορά για τον τόπο. Εμένα και τον Γιώργο Κασαπίδη αυτό είναι που μας ένωσε σε αντίθεση με άλλους» ανέφερε ο κ. Κάτανας.

Ο Χάρης Κάτανας είναι ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων οπτικών ειδών σε Κοζάνη, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα. Στη συνέντευξή του δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό αφενός για να δείξει πως γνωρίζει τις δυσκολίες της αγοράς από πρώτο χέρι, αφετέρου για να δείξει πως «αφήνει» πράγματα για να προσφέρει στην αυτοδιοίκηση. «Κασαπίδης και Κάτανας είναι δυο διαφορετικές προσωπικότητες. Έχουν όμως κοινό παρονομαστή ένα πρόγραμμα θα γίνει πράξη πάση θυσία γιατί στόχος μας είναι η δουλειά και η αγάπη για τον τόπο. Να τελειώνουμε με αυτούς που αναζητούν καρέκλα γιατί δεν βγήκαν βουλευτές. Εγώ για καρέκλα έχω την εργασία μου που άφησα και είναι καθήκον μου να πετύχω για το καλό της Δυτικής Μακεδονίας. Και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λυσσαρίδης αναζητά αγωνιωδώς καρέκλα. Αυτός που ήταν ο συντονιστής και σχεδιαστής του προγράμματος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω της πανδημία. Ο κ. Κασαπίδης ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί όμως αρμόδιος ήταν ο κ. Λυσσαρίδης, ο οποίος αναζητά καρέκλα στο απέναντι στρατόπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτανας.

Ως σημαντικές παρεμβάσεις της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, αναφέρει το έργο της αγροτικής οδοποιίας και της περαιτέρω ανάπτυξης που θα υπάρξει, το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και το project του υδρογόνου.

«Το μόνο που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι την επιμονή και θέληση όλων των περιφερειακών συμβούλων να έχουμε και μετά την 8η Οκτώβρη την διαχείριση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Είμαστε ένα πολιτικά με τον Γιώργο Κασαπίδη. Να τελειώνουμε από την πρώτη Κυριακή με αυτούς που ψάχνουν την καρέκλα από ιδιοτέλεια και μόνο. Στόχος μα είναι να παρέχουμε τις προϋποθέσεις στους Δυτικομακεδόνες για ανάπτυξη και επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που βάλλεται περισσότερο από ποτέ» κατέληξε ο κ. Κάτανας.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση