Χάρης Τσεβεκίδης: Στα όρια του το τοπικό υγειονομικό σύστημα -Να είμαστε σοβαροί και να ακολουθούμε τους κανόνες

2 Min Read

«Ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε στον ίδιο χώρο αρκετοί από τους υγειονομικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση του κορωνοϊού και να αναφέρουμε τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και τι μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε ο κ. Τσεβεκίδης αμέσως μετά την συνάντηση στο Κοβεντάρειο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσεβεκίδης εξέφρασε φόβους ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμα, αλλά είμαστε σε έξαρση των κρουσμάτων και ζήτησε τη στήριξη των πολιτών, λέγοντας πως «περιμένουμε μια θετική στήριξη, πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια. Σε αυτό τον πόλεμο είμαστε ενωμένοι».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε πως η κατάσταση παραμένει δύσκολη και το τοπικό υγειονομικό σύστημα έχει φτάσει στα όριά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν ακόμα κάποιες εφεδρείες, αλλά φοβόμαστε μην εξαντληθούν κι αυτές. Αυτό είναι το άγχος μας για το αν φτάσουμε εκεί τι θα γίνει μετά. Να βρούμε και να σχεδιάσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τι θα κάνουμε και να εντατικοποιήσουμε την πρόληψη για να έχουμε λιγότερα κρούσματα».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν προλαβαίνουμε το plan b, ο κ. Τσεβεκίδης είπε ότι «η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει. Η συμμόρφωση τη βδομάδα που διανύουμε είναι μεγάλη. Να είμαστε σοβαροί και να ακολουθούμε τους κανόνες».

Ένα από τα βασικά ζητήματα που έθεσε και θέτει από την αρχή της πανδημίας ο Ιατρικός Σύλλογος είναι να ανοίξει η ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και να υπάρξει και στο Νοσοκομείο της Κοζάνης θάλαμος αρνητικής πίεσης συν την ενίσχυση του εργαστηρίου μοριακής βιολογίας.

Επίσης, ο κ. Τσεβεκίδης έκανε λόγο για ένα περιφερειακό συντονιστικό «ώστε να μην περιμένουμε κεντρικά να γίνονται οι ιχνηλατήσεις, αλλά τοπικά. Αυτό θα αποδώσει με πολλούς τρόπους». Ακόμα, έθεσε και το θέμα των κινητών μονάδων που κάνουν προς το παρόν τις λήψεις ημιυπαίθρια στο χώρο του ΙΚΑ και απαιτείται μια πιο μόνιμη λύση στέγασης και σωστής λειτουργίας.

«Είμαστε ενωμένοι και θα πρέπει να δώσουμε λύσεις, να μείνει όρθια η κοινωνία όχι μόνο η υγεία» κατέληξε ο κ. Τσεβεκίδης.

Μοιραστείτε την είδηση