Χειμερινός τουρισμός. Η Δυτική Μακεδονία τελευταία και καταϊδρωμένη. Tου Χάρη Κάτανα

3 Min Read

 Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Χιλιάδες συμπολιτών μας επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Καιμακτσαλάν.

Υπογραμμίζω πως η αγορά της Βέροιας, της Έδεσσας και της Νάουσας λειτουργούσαν την Κυριακή αυτή όπως σε όλη τη χώρα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τοπική οικονομία που δέχεται τουρίστες.

- Advertisement -

Εμείς με μερικές εκατοντάδες τουριστών στη Βασιλίτσα, τη Βίγλα και το Βίτσι, είμαστε ο ικανοποιημένοι; Ασφαλώς και δεν είμαστε. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκτός από το σχεδιασμό της πολιτικη προστασίας για τον εκχιονισμό, με πολλές αστοχίες όμως, (βλέπε🗯 Καστανιά Σερβίων και Καταφύγι όπου μείνανε αποκλεισμένοι) δε φρόντισε και πάλι για την προβολή των χιονοδρομικών και των αξιοθέατων της περιφέρειας μας. Τι δεν καταλαβαίνουμε πλέον; Ο κ. Τζιτζηκώστας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παραδίδει μαθήματα προετοιμασίας σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, αλλά και προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας του και του αξίζουν συγχαρητήρια . Αντιστοίχως ο κ. Καχριμάνης στην περιφέρεια Ηπείρου.

Στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιμένουν σε πολιτικές εμμονές, εθελοτυφλώντας για το πως καταφέρνουν οι γείτονες μας να προσελκύουν μεγάλο όγκο χειμερινού τουρισμού. Έχουμε πλέον την Εγνατία Οδό όπου ενώνει δυο μεγάλα αστικά κέντρα, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο μέσω της Δυτικής Μακεδονίας. Τι φταίει άραγε; Σίγουρο όχι το τουριστικό προϊόν μας καθώς με κάθε αντικειμενικότητα είναι ασυναγώνιστο, όπως και οι υπηρεσίες εστίασης του τόπου μας.

Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να θεωρείτε σύμπτωση. Η ανύπαρκτη προβολή του τουριστικού προϊόντος μας σε ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας φταίει ξεκάθαρα για την ελάχιστη προσέλκυση τουριστών. Πράγμα που πράττουν πολύ εύστοχα και μπράβο τους, οι γειτονικές περιφέρειες. Ας μάθουνε επιτέλους οι φέροντες των πολιτικών αποφάσεων πως η «αγορά» έχει τους κανόνες της και πρέπει να τους ακολουθούμε. Δεν έχει μόνο σημασία το προϊόν που πουλάς, όσο ο τρόπος που το πουλάς, λέμε διαχρονικά οι άνθρωποι της αγοράς. Δεν αντέχει περισσότερο ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας στη φάση «μετάβασης» την πολιτική ανυπαρξία της Περιφερειακής Αρχής. Το να μην γνωρίζεται το πως λειτουργεί η «αγορά» το κατανοώ.Το να συνεχίζεται να εθελοτυφλείτε και να επιμένετε σε μια πολιτική απολύτως αντιπαραγωγική για τον τόπο, όχι δεν το κατανοώ. Λίγοι μήνες μένουν για τη χειμερινή τουριστική περίοδο. Επιτέλους σταθείτε άξιοι των περιστάσεων!

Κάτανας Χάρης

Μοιραστείτε την είδηση