Τη Στεφανία τη γνωρίσαμε πέρυσι μέσα από τις σελίδες του «Χ» και ένα χρόνο μετά η αλλαγή της είναι μεγάλη, εσωτερικά και εξωτερικά. Κάποια πράγματα όμως έχουν μείνει ίδια, όπως η αγάπη της για το χορό και οι χαρές και οι διακρίσεις που της δίνει. Μεγάλο της στήριγμα παραμένει η μητέρα της Έλενα, η οποία ήταν και αυτή η οποία την ώθησε στο χορό από μικρή ηλικία, στηρίζοντας με κάθε τρόπο.
«Μεγάλωσα, ωρίμασα, είδα πολλά καινούρια πράγματα, πήγα σε παγκόσμιους αγώνες, έφτιαξα τη δική μου ομάδα, δούλεψα σε ένα γυμναστήριο της Κοζάνης και πήραμε την πρώτη θέση με τα παιδιά μου» λέει η Στεφανία, πιο ώριμη πια.
Στο γυμναστήριο που δούλευε κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του «modern dance» στο Greek Open, τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Φέτος πήγε σε οκτώ αγώνες και πήρε πολλά χρυσά μετάλλια, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τη συλλογή της και συνεχίζει να παραμένει στην πρώτη θέση πανελλαδικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. «Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος φέτος, αφού είχε πολύ καλές χορεύτριες και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί είχα βάλει ως στόχο να πάω πολύ καλά και να πάρω όσο περισσότερες καλές θέσεις μπορώ και πήγε πολύ καλά» λέει η Στεφανία.
Η χρονιά που πέρασε είναι η δεύτερη συνεχόμενη που η Στεφανία κατακτά πολλά μετάλλια και διακρίσεις. Πέρυσι είχε κλείσει τη σεζόν με 37 μετάλλια, ενώ φέτος έχει κερδίσει έως τώρα 38 μετάλλια. Κάθε χρόνο έχει ως στόχο να συμμετέχει σε επτά με οκτώ αγώνες, χορεύοντας σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες. «Σε πολλούς αγώνες πήρα πέντε χρυσά, ενώ σε κάποιους άλλους έπαιρνα και δεύτερη θέση».
Η ίδια αναφέρει πως δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει το τι έχει γίνει και πόσο καλά τα έχει πάει, καθώς έχουν γίνει όλα πολύ γρήγορα παρόλα αυτά δηλώνει περήφανη, λέγοντας πως θέλει να έχεις πολύ γερό στομάχι, καθώς είναι ένας πολύ δύσκολος και ανταγωνιστικός χώρος. «Πολλές φορές λύγισα, αλλά δεν το έβαλα κάτω και συνέχισα. Είναι δύσκολο να ανταγωνίζεσαι τις φίλες σου» αναφέρει, ωστόσο «η προπόνηση και η σκληρή δουλειά σε ανταμείβουν και όχι μόνο στο χορό, αλλά παντού».
Μεταξύ Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Θεσσαλονίκης
Εκτός του χορού, η Στεφανία θα παρακολουθήσει ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη για την οστεοπαθητική, παράλληλα με τις προπονήσεις στη σχολή χορού της εκεί, ενώ πλέον θα έχει και το δικό της τμήμα, καθώς θα δουλεύει σε σχολή χορού στην Πτολεμαΐδα. «Στη σχολή χορού θα κατέβουμε σε αγώνες, θα προετοιμάσω τα κορίτσια μου και ελπίζω να τα πάμε πάρα πολύ καλά».
Οι προπονήσεις της Στεφανίας είναι συνεχείς, πολύωρες και απαιτητικές και γίνονται στη σχολή χορού «Vista Dance» στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο σύλλογος Γρεβενιωτών της παρέδωσε το χώρο τους, ώστε να πηγαίνει να κάνει προπονήσεις εκεί, όποτε αυτή το επιθυμεί. «Ο πρόεδρος του συλλόγου μου έδωσε τα κλειδιά ώστε να χρησιμοποιώ την αίθουσα, όλο το χειμώνα που μας πέρασε και να κάνω τις προπονήσεις μου εκεί, χωρίς κόστος και όποτε θελήσω. Η αίθουσα είναι τεράστια και μου έκανε πολύ καλό».
Στόχος της παραμένει η κορυφή
Ένα από τα όνειρα και τους στόχους ήταν να φτάσει από το «solo» που είναι τώρα, στο επίπεδο της ντάμας για να χορεύει με καβαλιέρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος. «Θα βρω καβαλιέρο φέτος και θα ξεκινήσουμε να πηγαίνουμε σε αγώνες. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά, γιατί και εγώ πλέον είμαι πολύ πιο έμπειρη, ξέρω τι χρειάζεται και νιώθω πιο έτοιμη».
Τον Οκτώβρη θα αρχίσει η καινούρια σεζόν, ενώ έχουν ήδη αρχίσει προπονήσεις, ώστε να προετοιμαστούν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, με στόχο την πρωτιά, όπου οι ομάδες που θα χορέψουν φέτος με θεματική τον Χάρι Πότερ.
Στο μέλλον επιθυμεί να ανοίξει δική της σχολή χορού, ώστε να μπορέσει να μεταδώσει ότι έχει μάθει σε νέες και νέους χορευτές, να παραμείνει στην κορυφή κερδίζοντας εμπειρίες, να τη μάθει ο κόσμος και να μάθει στον κόσμο τι είναι ο χορός. «Η φιλοσοφία του χορού σου μαθαίνει πάρα πολλά πράγματα και σε βοηθάει να αναπτυχθείς ως άνθρωπος».
«Μεγάλωσα και είδα πόσο σκληρός είναι ο κόσμος και ένας από τους στόχους μου είναι να κρατηθώ στα πόδια μου και να ακολουθήσω το στόχο μου μέχρι το τέλος και να μην τα παρατήσω. Είναι δύσκολο να είσαι αθλητής και ειδικά στην Ελλάδα, όπου ο χορός δεν είναι καν αναγνωρισμένος ως άθλημα», καταλήγει η Στεφανία.
Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr