Χωρίς ιδιώτη πνευμονολόγο έμεινε η πόλη της Κοζάνης- Οργισμένη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου για τις επιτάξεις

3 Min Read

Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να προκληθεί στην εξυπηρέτηση ασθενών από ιδιώτες γιατρούς στην Κοζάνη, μετά την επίταξή τους από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να συνδράμουν στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης και στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης, πολλοί ασθενείς ενημερώθηκαν από τους γιατρούς πως τα ραντεβού τους ακυρώνονται χωρίς να ξέρουν πότε θα εξυπηρετηθούν, αφού οι γιατροί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα των ιατρείων τους, ειδικά μετά τις εφημερίες.

Όλα αυτά την ώρα που οι 19 γιατροί από την ΠΕ Κοζάνης έχουν αναλάβει καθήκοντα στα δυο νοσοκομεία με τα φύλλα πορείας που τους επιδόθηκαν καλούμενοι να υπογράψουν «Σχέδιο Σύμβασης», του οποίου η διάρκεια εργασίας άλλαξε μέσα σε 24 ώρες. Συγκεκριμένα την Πέμπτη, το Σχέδιο όριζε εργασία από 13/1 έως 27/1 και χθες Παρασκευή οι γιατροί κλήθηκαν να υπογράψουν νέο Σχέδιο για εργασία από 13/1 έως 12/2.

- Advertisement -

Αλαλούμ με τις επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών

Δεν έχει κοινοποιηθεί στους Ιατρικούς Συλλόγους το σχέδιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης

Από τους 11 γιατρούς που πήραν φύλλα πορείας για το Νοσοκομείο Κοζάνης, ανταποκρίθηκαν οι έξι και από τους 13 για το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ανταποκρίθηκαν οι 11. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης καταγγέλλει έλλειψη σχεδιασμού από την 3η ΥΠΕ, τα δυο νοσοκομεία και κυρίως από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Χάρης Τσεβεκίδης

«Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια ενημέρωση προς τον Ιατρικό Σύλλογο αλλά δεν έγινε τίποτα και αιφνιδιαστήκαμε! Πως είναι δυνατόν να μην ενημερώνεται το όργανό μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στον κλάδο. Αν έμπαιναν στον κόπο να μας ενημερώσουν θα γλίτωναν και τα ευτράπελα που έγιναν και έστειλαν φύλλο πορείας σε γιατρό που εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται ήδη στο «Μαμάτσειο» και προσφέρει τις υπηρεσίες του. Τέτοια φαινόμενα από την 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο μας εκθέτουν και ως σύγχρονο κράτος» είπε μιλώντας στον «Χ» ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Χάρης Τσεβεκίδης.

Ο ίδιος μίλησε για επίταξη ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις και λαμβάνουν θεραπείες και καλούνται να συνδράμουν σε κλινική covid την ώρα, όπως λέει, που οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους του δημοσίου έχουν εξαιρεθεί. «Έχει μείνει η πόλη της Κοζάνης χωρίς πνευμονολόγο. Οι δυο πνευμονολόγοι ιδιώτες πλέον είναι στο «Μαμάτσειο» γιατί ο ένας βρίσκεται στην ΜΕΘ εδώ και καιρό και η δεύτερη επιτάχθηκε. Άρα όποιος και όποια χρειαστεί πνευμονολόγο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο αφού δεν υπάρχει άλλος. Αυτό και πολλά άλλα ζητήματα δεν τα σκέφτηκε ούτε η 3η ΥΠΕ ούτε το Υπουργείο γι’ αυτό μιλάμε για έλλειψη σχεδιασμού και αποκορύφωμα οργανωτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας» τόνισε με εκνευρισμό ο κ. Τσεβεκίδης.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση