Χωρίς μοριοδότηση η νέα προκήρυξη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

2 Min Read

Τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή επαναπροκήρυξε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης μετά το φιάσκο της προηγούμενης διαδικασίας, όταν είχε  παραλειφθεί στην προκήρυξη να σημειωθεί ως απαραίτητο προσόν η  πενταετής εμπειρίας αλλά και η  σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, γεγονός που είχε δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από τα καλλιτεχνικά σωματεία. Είχε προηγηθεί η απόρριψη από τον Υφυπουργό Νικόλα Γιατρομανωλάκη της πρόσληψης του Γιώτη Βασιλειάδη στη θέση.

Στη νέα προκήρυξη έχει προστεθεί ως ειδικό προσόν πρόσληψης η τουλάχιστον 5ετής επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών και παράλληλα ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες.

Όμως υπάρχει ένα άλλο σημείο σε αυτή την προκήρυξη που δημιουργεί προβληματισμό. Στην προηγούμενη προκήρυξη της 26ης Ιουλίου 2022, στη διαδικασία επιλογής τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ που θα επέλεγαν τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, θα έπρεπε να αξιολογήσουν με μόρια τους υποψηφίους σε μια σειρά προσόντα και στη συνέχεια να επιλέξουν αυτόν με την υψηλότερη βαθμολογία.

Στη νέα προκήρυξη η μοριοδότηση αφαιρέθηκε και τα μέλη του ΔΣ θα πρέπει απλά να υποδείξουν τον «εκλεκτό» τους. Όποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντή, στοιχείο που σίγουρα θα δημιουργήσει νέες αντιδράσεις.

Η εισήγηση για τους όρους της  προκήρυξης εγκρίθηκε  κατά πλειοψηφία, με 9  ψήφους υπέρ και 1 ψήφο λευκή από τον Π. Στιούκη.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση