Χώρους προσωρινής υποδοχής προσφύγων καταγράφει η Περιφέρεια-« Δεν σημαίνει κάτι αυτό αλλά είναι στα πλαίσια πρόληψης» δηλώνει ο Η. Κάτανας

1 Min Read

Χώρους προσωρινής υποδοχής προσφύγων καταγράφει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας. Σύμφωνα με τον κ. Κάτανα η καταγραφή γίνεται στα πλαίσια προληπτικού σχεδιασμού και δεν υποκρύπτει κάτι διαφορετικό.

« Όπως είχαμε συμφωνήσει στη σύσκεψη με το συντονισμό του Περιφερειάρχη, θα πρέπει να εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο στην Περιφέρεια ώστε να καταγράψουμε πιθανούς χώρους προσωρινής υποδοχής προσφύγων.

Εμείς κοινοποιήσαμε έγγραφο στις Περιφερειακές  Ενότητες και στους Δήμους για την καταγραφή τέτοιων χώρων, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Αυτό γίνεται για να εκπονήσουμε ένα σχέδιο και να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών».

Μέχρι σήμερα στο έγγραφο  απάντησε ήδη ο Δήμος Κοζάνης υποδεικνύοντας  το κλειστό της Λευκόβρυσης για την υποδοχή περίπου 350 προσφύγων. Επίσης απάντησε η Π.Ε. Γρεβενών υποδεικνύοντας 2 χώρους.

« Αναμένουμε τις Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας για να προχωρήσουμε  στο σχεδιασμό» συμπλήρωσε ο κ. Κάτανας.

H Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας, έστειλε χθες επιστολή στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας με ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του θέματος, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την δημιουργία Τοπικών Συντονιστικών Οργάνων ανά Δήμο υπό την καθοδήγηση ενός Περιφερειακού Οργάνου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση