Χρ. Ελευθερίου, Δήμαρχος Σερβίων: Από το Λιβαδερό μέχρι τη Νεράιδα υπάρχει φυσικός πλούτος κοιτασμάτων, που δεν υπάρχει σε όλη τη Βόρεια Αμερική- «Η γη είναι η μεγάλη πόρνη και τα καταφέρνει συνεχώς»

2 Min Read

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου στο συνέδριο για την Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια. Ο κ. Ελευθερίου στην τοποθέτηση του σημείωσε πως δεν πιστεύει στις «καθαρές μορφές ενέργειας», τόνισε πως «από το Λιβαδερό μέχρι τη Νεράιδα υπάρχει φυσικός πλούτος κοιτασμάτων, που δεν υπάρχει σε όλη τη Βόρεια Αμερική» και έκανε λόγο για συμφέροντα «που δεν θέλουν να εκμεταλλευούμε το υπεδάφος μας».

Αναλυτικά στην τοποθέτηση του σημείωσε:

«Είμαι φυσικός. Για μας στη φυσική το χρήμα είναι η ενέργεια. Είναι κάκιστος ο τίτλος «καθαρή ενέργεια». Τι θα πει «καθαρή ενέργεια»; Χρήμα είναι. Και αυτό που εμείς θα έπρεπε να κοιτάξουμε δεν είναι η μεταλιγνιτική. Εμείς έπρεπε να κοιτάξουμε αυτά που έχουμε ήδη και είναι στο υπεδάφος μας. Θεωρώ πως το χρήμα και τα συμφέροντα επιβάλλουν σε μας, μας βάζουν να σκύψουμε το κεφάλι και να μην αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας. Ποιός είναι ο πλούτος μας; To υπεδάφος μας. Από το Λιβαδερό μέχρι τη Νεράιδα υπάρχει φυσικός πλούτος κοιτασμάτων, που δεν υπάρχει σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Από χουντίτη, μαγνησίτη μέχρι κάρβουνο, μαγνήσιο, μαγγάνιο. Κάποιοι δεν θέλουν να τα εκμεταλλευτούμε αυτά και μας οδηγούν στις καθαρές μορφές ενέργειας. Από την πλευρά μου αυτά όλα είναι ξεκάθαρα συμφέροντα. Οι Αμερικάνοι επιστρέφουν στο κάρβουνο, γιατί κάρβουνο έχουν και κάρβουνο θα κάψουν. Και εμείς που έχουμε κάρβουνο δεν μπορούμε να φεύγουμε από αυτό. Το κρίσιμο είναι δεν πως δεν υπάρχει καθαρή ενέργεια αλλά πως αξιοποιείς τις ενεργειακές πήγες σου. Τα υπόλοιπα είναι συμφέροντα.

Θα τελειώσω με τη ρήση ενός μεγάλου Έλληνα φυσικού, του Διονύσιου Μεταξά, που έλεγε πως η «γη είναι η μεγάλη πόρνη και τα καταφέρνει συνεχώς».

 

Μοιραστείτε την είδηση