Χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και Τμήμα Αρχιτεκτονικής Ανάπλασης και Τοπίου στη συνάντηση Τσιούμαρη- Θεοδουλίδη

2 Min Read

Η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και η ίδρυση τμήματος Αρχιτεκτονικής Ανάπλασης και Τοπίου συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη, που έγινε την περασμένη Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕ Κοζάνης στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συνεργασία για την προετοιμασία των προκαταρκτικών φακέλων μελετών έργων, καθώς και της προώθησής τους για οριστική μελέτη, ενώ στόχος είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, από το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα καθώς και από άλλα προγράμματα που έχουν χαρακτηριστεί ως θέματα άμεσης προτεραιότητας από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Επίσης, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Π.Ε. Κοζάνης μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, την επέκταση των κτιριακών υποδομών και την αναβάθμιση των υφιστάμενων, καθώς και τη δημιουργία νέων τμημάτων.

- Advertisement -

Για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Ανάπλασης και Τοπίου

Στη συνάντηση έγινε αναφορά του κ. Τσιούμαρη στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Θεοδουλίδη σχετικά με την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής Ανάπλασης και Τοπίου που μπορεί να συμβάλλει πολύ θετικά στην αποκατάσταση των εδαφών και στην ανάπλαση των «σεληνιακών τοπίων» στους χώρους των ορυχείων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν υπήρξε κάποια σαφής τοποθέτηση από την πλευρά του Πρύτανη.

Τέλος σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον προγραμματισμός νέας συνάντησης, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, στην οποία θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για την υλοποίηση της συνεργασίας Π.Ε. Κοζάνης-Πανεπιστημίου, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια.

Μοιραστείτε την είδηση