Χρηματοδοτικό εργαλείο 170 εκ. για τους αγρότες ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκρέκας

2 Min Read

Χρηματοδοτικό εργαλείο για τους αγρότες ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε χθες στην Κοζάνη, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα: “Εταιρική σχέση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021 – 2027”, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.
«Συμφωνήσαμε σε μία βοήθεια σημαντική για τον αγροτικό τομέα της χώρας και τους νέους αγρότες, που προσεγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία, για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων στην Ελλάδα, θα προωθηθούν κατευθείαν στους Έλληνες αγρότες, για να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή τους», είπε ο κ. Σκρέκας, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που θα δημιουργηθούν για στήριξη της περιοχής την ερχόμενη περίοδο.
Ο πρωτογενής τομέας συνεισφέρει στο 4% στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας ανέφερε ο κ. Σκρέκας, δηλώνοντας ότι υπάρχει δυναμική και το υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής, της ενδυνάμωσης των αγροτών, αλλά και της χρήσης των σύγχρονων εργαλείων.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, ενώ λίγο πριν ο υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

- Advertisement -

«Είναι μεγάλη τιμή που μας επέλεξε το υπουργείο για να ξεκινήσει τη δημόσια διαβούλευση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον την κυβέρνηση.
«Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια σε περίοδο μετάβασης, η οποία θα αλλάξει τη βάση της οικονομίας και ένα βασικό θεμέλιο είναι ο αγροτικός τομέας. Ζητούμε απο την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα δεδομένα της Δυτικής Μακεδονίας και να συνθέσει το τελικό πρόγραμμα ανάπτυξης» είπε ο κ. Κασαπίδης.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζήτηθηκαν οι νέες προτεραιότητες και οι αλλαγές που επιφέρουν οι προτάσεις των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, μετά το 2020.
Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση, καθώς και η διαβούλευση με φορείς του αγροτικού χώρου και εκπροσώπους φορέων που συμμετέχουν στην «Εταιρική Σχέση» για την προετοιμασία του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021-2027.

Μοιραστείτε την είδηση