Χριστοδουλάκης: Απαίτηση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας της Κοζάνης

3 Min Read

Επίσκεψη του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ στην ΠΕ Κοζάνης

Σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα βρέθηκε την Πέμπτη ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος είχε συναντήσεις με γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων «Μαμάτσειο» και «Μποδοσάκειο», με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, με τους Δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας και εκπροσώπους φορέων. Τον κ. Χριστοδουλάκη συνόδευσε ο τομεάρχης υγείας Ανδρέας Πουλάς, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάρις Κουκουλόπουλος και ο γραμματέας της Ν.Ε. Κοζάνης Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

- Advertisement -

Ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκίνησε το πρόγραμμα των επαφών του από το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης και σε δηλώσεις του επέρριψε σημαντικές ευθύνες στην Κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας. «Δυστυχώς παρακολουθούμε ειδικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, την Κυβέρνηση να λειτουργεί εντελώς σπασμωδικά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό με διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες. Με στρατηγική του ράβε ξήλωσε, με μοναδικό εργαλείο τα σκληρά λοκντανουν που πολλές φορές δεν είναι και αποτελεσματικά, και χωρίς κανένα σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας. Ακόμη και τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, έχουν μείνει στα χαρτιά υποδεικνύοντας ότι ακόμη και στην διαδικασία του εμβολιασμού υπάρχει παντελής έλλειψη προετοιμασίας. Με διαδικασίες αδιαφάνειας, με διαδικασίες που καταδεικνύουν τοι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στις αποφάσεις, ότι υπάρχει επιλεκτική αποφασιστικότητα που δυστυχώς κάνει τους πολίτες καθημερινά να χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην κυβερνητική διαχείριση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ο Γραμματεάς του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης μαζί με τον Γραμματέα της ΝΕ Κοζάνης Θόδωρο Θεοδωρίδη

Αναφερόμενος στην ειδική περίπτωση της ΠΕ Κοζάνης η οποία βρίσκεται σε καθολικό συνεχές λοκντάουν από τις 16 Οκτωβρίου, ο κ. Χριστοδουλάκης ζήτησε από την Κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη τη τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. Μίλησε για ένα σχέδιο δίκαιο, βιώσιμο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο για να μπορέσει να ανακάμψει η περιοχή η οποία πλήττεται ήδη από την απολιγνιτοποίηση. «Η περιοχή να γίνει ξανά κοινωνικά δυναμική, οικονομικά ενεργή, να γίνει πληθυσμιακά ανθηρή σε ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στον δρόμο για μια δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση