Χρήστος Ζευκλής: Κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία της η δομή ασυνόδευτων ανήλικων κοριτσιών Πενταλόφου.

3 Min Read

Κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία της η δομή ασυνόδευτων ανήλικων κοριτσιών Πενταλόφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Βοίου Χρήστου Ζευκλή.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση της Δημοτικής Συμβούλου Βοίου Χρυσούλας Μαρκούση στην οποία ανέφερε πως η Δημοτική αρχή Δήμου Βοιου ενημέρωσε  εργαζόμενους της δομής ασυνόδευτων ανηλικων στον Πενταλοφο του Δήμου Βοιου ότι η  31 Ιανουαρίου  θα ήταν  η τελευταία τους μέρα εργασίας στην δομη.

- Advertisement -

Η κα Μαρκούση σημείωσε επίσης πως «οι εργαζόμενοι στην δομή προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ επί θητείας Δημάρχου Λαμπρόπουλου Δημήτρη, όπου είχε λειτουργήσει η δομή. Η συνέχιση της δομής όπως πληροφορήσαν τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με επαγγελματική δαπάνη (τίτλο κτήσης) με άλλους εργαζόμενους. Να σκύψει με σοβαρότητα η δημοτική αρχή στην ανάπτυξη της περιοχής μας και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και όχι να διχάζει την κοινωνία για να φύγουν οι μεν και να έρθουν άλλοι».

Η απάντηση του Χρήστου Ζευκλή

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής σημείωσε τα εξής:

Ο δήμος Βοΐου μετά από απόφαση που προέκυψε ομόφωνα από τη σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβούλιου, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Βοΐου, στηρίζει με ίδια μέσα τη λειτουργία της δομής για το επόμενο χρονικό διάστημα περίπου 3-4 μηνών μέχρι την έγκριση νέου κύκλου χρηματοδότησης που θα προέλθει από την πρόσκληση που συντάσσει η διαχειριστική αρχή του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα με τη λήξη του πρώτου κύκλου έληξαν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στη δομή. Στο σύνολο των εργαζομένων προτάθηκαν νέες συμβάσεις για το διάστημα των επόμενων μηνών οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία τους . Με το νέο καθεστώς ο δήμος τηρεί αυστηρά όλες οι προδιαγραφές πού θέτει η γενική γραμματεία ασυνόδευτων ανηλίκων και τις εντολές του εισαγγελέα Γρεβενών υπεύθυνου για τη δομή.

Δημοσιεύματα που έλαβαν μέρος τις προηγούμενες μέρες στερούνται κάθε ορθότητας και τεκμηρίωσης και μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες αδιαφορώντας για τις ευαισθησίες που παρουσιάζει το εν λόγω θέμα.

Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί τους εργαζόμενους της δομής Πενταλόφου για την μέχρι σήμερα συνεργασία και προσφορά.

 

Μοιραστείτε την είδηση