Χριστουγεννιάτικος στολισμός δέντρων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

3 Min Read

Με αστεράκια και ευχές των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αιανής στολίστηκαν φέτος τα δέντρα του αύλειου χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. 

Η δράση πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά. Οι μικροί μαθητές φτιάχνουν μόνοι τους τα στολίδια, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, με διαφορετικά υλικά και θεματολογία κάθε φορά. 

- Advertisement -

Κι αν αναρωτιέστε τι μηνύματα στέλνουν φέτος τα παιδιά, πέρα από τις συνήθεις και βασικές ευχές για καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη, ειρήνη και χαρά σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίσαμε κάποια και σας τα μεταφέρουμε:

Ο Γιώργος εύχεται να χιονίσει φέτος ένα μέτρο, η Μαρία να πραγματοποιηθούν όλων των παιδιών τα όνειρα, ενώ ο Γιώργος να γίνει η καμήλα την Πρωτοχρονιά, την οποία ζωγράφισε κιόλας στην πίσω πλευρά! Πολλά είναι τα μηνύματα που εύχονται να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα στο δρόμο, ενώ συγκινητικά είναι κάποια που αναφέρονται σε βαθύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας, όπως αυτό της Μαριαλένας, που εύχεται να εξαφανιστούν όλοι οι άστεγοι και τα αδέσποτα ζώα, αλλά και ενός άλλου μαθητή που εύχεται να έχουν όλοι οι άνθρωποι σπίτι! 

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αιανής Στέφανο Γιαννακόπουλο και τους Εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν τη δράση, και τους ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές των μαθητών τους!

Στους μικρούς μαθητές προσφέρθηκαν από την Εφορεία κεράσματα, ενώ πιστοί στο Πνεύμα των Χριστουγέννων μοιράστηκαν κάρτες με ευχές για τους δικούς τους αγαπημένους αλλά και για τους συνανθρώπους τους που αυτά κρίνουν ότι τις χρειάζονται κι ίσως να μην τις λάβουν από κανέναν. Τις κάρτες ετοίμασε η Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Βικτωρία Χαραμπάτη, με τη συνεργασία του τεχνικού Η.Υ. Κώστα Μύρου.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στο μουσείο η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης Αρετή Χονδρογιάννη-Μετοκη, η Δρ αρχαιολόγος Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, που ανέλαβε και το συντονισμό της δράσης, και το λοιπό προσωπικό  του μουσείου, που είναι πάντα πρόθυμο και υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.    

Υπενθυμίζουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής είναι καθημερινά ανοιχτό (και τα Σαββατοκύριακα) και επισκέψιμο για το κοινό, κατά τις ώρες 8:30-15:30. Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου ισχύουν εισιτήρια μειωμένα (2 ευρώ) και ελευθέρας, ενώ κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στο ίδιο διάστημα η είσοδος σε όλα τα δημόσια μουσεία, μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους του κράτους είναι ελεύθερη. Κλειστό, όπως όλα τα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι του κράτους, θα παραμείνει το Μουσείο την πρώτη και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων, 25 και 26 Δεκεμβρίου, όπως και την Πρωτοχρονιά.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο, και το Πνεύμα των Χριστουγέννων ας κάνει πραγματικότητα όλες τις ευχές των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αιανής!

Μοιραστείτε την είδηση