Χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ στα σκαριά από το Δη.Πε. Θέατρο Κοζάνης

2 Min Read

Ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Χριστούγεννα Ξανά» ανεβάζει το Δη.Πε. Θέατρο Κοζάνης μετά από πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή και σκηνοθέτη Λευτέρη Γιοβανίδη.
Πρόκειται για ένα γιορτινό παραμύθι που έγραψε ο συγγραφέας Μιχάλης Πιτένης και «ντύνει» μουσικά ο Παναγιώτης Δημόπουλος.Η πρόταση στους συντελεστές έγινε πριν από αρκετούς μήνες και τώρα ξεκινούν οι προετοιμασίες για το ανέβασμα.
«Η πρόταση με εξέπληξε καθώς δεν είχα κάνει λιμπρέτο για μιούζικαλ, αλλά ισχύει το ποτέ μη λες ποτέ. Όταν υπάρχει μια τόσο σημαντική πρόταση, καλά είναι κανείς να δοκιμάζει. Έτσι δοκίμασα να γράψω ένα λιμπρέτο για μια παράσταση που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους» λέει ο συγγραφέας Μιχάλης Πιτένης.


Το μιούζικαλ θα έχει 17 τραγούδια και θα ανέβει σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Χρήστου την παραμονή των Χριστουγέννων με ζωντανά τα τραγούδια επί σκηνής και μουσική από 16 μελή ορχήστρα.
«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παραμύθι που βασίζεται στην ελληνική παράδοση, καθώς έχω πάρει στοιχεία από εκεί και περιγράφει τη ζωή μιας πολιτείας που δεν γελά για ένα συγκεκριμένο λόγο. Έτσι χάνει όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και κάθε μέρα της. Επειδή είναι παραμύθι μ’ ένα μαγικό και παραμυθένιο τρόπο καταφέρνει να αλλάξει την κατάσταση και να κερδίσει στο τέλος τα Χριστούγεννα και τη χαρά της» λέει ο κ. Πιτένης.
Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση