Δ. Μαυροματίδης για δήλωση Πρωθυπουργού για το λιγνίτη: Μια απόφαση πρέπει να συνοδεύεται απο αντίστοιχα μέτρα για να μην γίνει η περιοχή μας κρανίου τόπος

1 Min Read

«Ως Τεχνικό Επιμελητήριο μας έχει αιφνιαδιάσει η δήλωση του Πρωθυπουργού, που έχει τον κεντρικό σχεδιασμό, ότι το 2028 θα βγουν εκτός όλες οι λιγνιτικές μονάδες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Δημήτρης Μαυροματίδης.
Ο κ. Μαυροματίδης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του λιγνίτη ανέφερε ότι «δεν θα μπούμε στο διάλογο των λιγνιτολάγνων και των λιγνιτομάχων, αλλά μας αφορά το θέμα της απασχόλησης και το αντίστοιχο συνοδό σχέδιο, καθώς θα είναι τεράστιες οι απώλειες στις θέσεις απασχόλησης».
Σε ότι αφορά στη θέση του ΤΕΕ σημείωσε ότι «μετά την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου στο ΤΕΕ θα ολοκληρωθεί η νέα μελέτη που θα καταδεικνεύει το μέγεθος του προβλήματος που είναι πολυσύνθετο και δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια».
Την επόμενη εβδομάδα το ΤΕΕ θα συγκαλέσει τεχνική διάσκεψη «γιατί ναι μεν είναι πολιτικό το ζήτημα, αλλά χρειάζεται να ακουστούν και οι τεχνοκρατικές απόψεις, αφού μια τέτοια απόφαση πρέπει να συνοδεύεται απο αντίστοιχα μέτρα, ώστε να εξισορροπηθεί όλο αυτό και να μην γίνει η περιοχή μας κρανίου τόπος», όπως ανέφερε ο κ. Μαυροματίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση