Δείξε μου τη μάσκα σου να σου πως ποιος είσαι

1 Min Read

Στην αρχή αυτής της περιπέτειας στην οποία μπήκαμε από τον προηγούμενο Φλεβάρη κυκλοφορούσαν κάτι χιουμοριστικά σκιτσάκια που έδειχναν τις κατηγορίες των μασκών ανάλογα με την χρήση τους. Δίπλα στην μάσκα μιας χρήσης που είναι και η πλέον ενδεδειγμένη, φιγουράριζαν η πάνινη μάσκα με την επισήμανση “προστατεύει από το πρόστιμα και όχι από τον κορωνοϊό”, αλλά και οι γνωστές παραλλαγές των προσωπίδων με την επισήμανση “προστατεύουν από το κακό μάτι”.
Κάπως έτσι πορευτήκαμε όλους αυτούς τους μήνες, άλλοτε τηρώντας απαρέγκλιτα και σοβαρά τα μέτρα προστασίας και άλλοτε γελοιοποιώντας τα έως εκεί που δεν παίρνει.
Είμαστε, λοιπόν, σ’ ένα σημείο κρίσιμο που θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σοβαρά τα μέτρα για να προστατευτούμε και όχι απλά να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας με ημίμετρα.
Είναι τόσο μεγάλες οι θυσίες που γίνονται από τους περισσότερους που βλέπουν τις δουλειές τους να καταρρέουν και τα μεροκάματα να χάνονται που η πλημμελής και αλά καρτ εφαρμογή των μέτρων είναι τουλάχιστον εξοργιστική.

Μοιραστείτε την είδηση