Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα μόνο με καβαλάρηδες

1 Min Read

Ο Δήμος Βοΐου ενόψει του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου και της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ενημερώνει τους Δημότες ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 της Υπουργικής Απόφασης  Δ1α/ΓΠ.οικ. 48595 (ΦΕΚ 3159/Β/31-7-2020), επιβάλλεται η προσωρινή απαγόρευση πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων για το χρονικό διάστημα από 1.8.2020 έως και 31.8.2020 σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Ειδικότερα για τον εορτασμό στην Σιάτιστα, επισημαίνεται ότι, ο Δήμος δεν θα διοργανώσει την εμποροπανήγυρη στον χώρο έμπροσθεν της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο και ότι από την κείμενη νομοθεσία δεν απαγορεύεται η μετάβαση των προσκυνητών καβαλάρηδων στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου ούτε η κυκλοφορία τους στην πόλη της Σιάτιστας.

- Advertisement -

Σίγουρα φέτος ο Δεκαπενταύγουστος στο Βόϊο θα είναι διαφορετικός. Ευχόμαστε να είναι μια ευκαιρία ουσιαστικής λατρείας προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Η Δημοτική Αρχή εύχεται, σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα. Καλή Παναγιά.

 

Μοιραστείτε την είδηση