Δεκτή από την κυβέρνηση η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη

2 Min Read

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από κεντρικά ΜΜΕ η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για αναστολή της απόφασης για μέτρα χαλάρωσης σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη!

Η επιτροπή εισηγήθηκε αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου καθώς και των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο! Επίσης, ζήτησαν υποχρεωτικό self test στους εργασιακούς χώρους.

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην κατάσταση στην περιοχή τόνισε πως  η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα, από τα οποία το 87,91% είναι συμπτωματικά, ενώ από την διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί επιπλέον 1.771 στενές επαφές, από τις οποίες το 40,65% είναι με συμπτώματα. Δηλαδή, υπάρχουν 1.458 ενεργά αλλά και πιθανά κρούσματα, δηλαδή άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν κλινικά συμπτώματα.

Και την ίδια στιγμή, η κατάσταση στη διάθεση κλινών ΜΕΘ-COVID στην Κοζάνη είναι οριακή. Επιπλέον, κατά το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο της Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 57,56%. Αύξηση που παρατηρείται ότι συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής λόγω αυξημένης μετακίνησης μεταξύ των Νομών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 98,13% στον Δήμο Εορδαίας και κατά 92,1% στον Δήμο Σερβίων, ενώ χτες σε δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ στην Σιάτιστα Κοζάνης, ο δείκτης θετικότητας ήταν στο εξωπραγματικό 13,2%.

 

Μοιραστείτε την είδηση