Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι των Αναργύρων- Προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις καθώς δεν βλέπουν «φως στο τούνελ»

2 Min Read

Μετά από λαϊκές συνελεύσεις, επαφές με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές και διαμαρτυρίες, οι κάτοικοι των Αναρτύρων δεν έχουν δει ακόμα την απαλλοτρίωση.

Παρά τις δεσμεύσεις για άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού, το οποίο τους υποσχέθηκε απο τον Ιούνιο κιόλας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι σήμερα οι κάτοικοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις στην «κόκκινη ζώνη».

- Advertisement -

«Δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα, δεν βλέπουμε το ν/σ να πηγαίνει προς ψήφιση. Απο τον Αύγουστο πήγαμε Σεπτέμβρη και απο το Σεπτέμβρη ποιος ξέρει που θα φτάσουμε» δηλώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Τσισμαλίδης.

Η απόφαση έρχεται μετά και την επίσκεψη του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευ. Λέκκα που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να φύγουν οι κάτοικοι απο το χωριό πριν ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις του Σεπτέμβρη.

«Υπάρχει η αγωνία των κατοίκων για το αύριο, η αγωνία για τα παιδιά» λέει ο κ. Τσισμαλίδης.

Να σημειωθεί ότι χθες μικρής έντασης σεισμός αναστάτωσε την περιοχή.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ενώ για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής που βρίσκεται στο ίδιο ν/σ με τους Αναργύρους ενημέρωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση στην Ακρινή την επόμενη εβδομάδα μαζί με το δήμαρχο Λ. Ιωαννίδη.

“Έχει περάσει η αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης” δήλωσε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας πως δέσμευση του κ. Σταθάκη είναι πως μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

“Έπρεπε χθες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση στους κατοίκους των Αναργύρων” δήλωσε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιώργος Δακής σχετικά με την πορεία της μετεγκατάστασης των Αναργύρων.

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε η Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου σχετικά με τις καθυστερήσεις που εντοπίζονται στην ψήφιση της απαλλοτρίωσης και  μετεγκατάστασης των Αναργύρων.

Η κ. Ζεμπιλιάδου τόνισε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

Μοιραστείτε την είδηση