Δεν είναι πια το “αυγό” του, είναι το φίδι

3 Min Read

Όσοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν, τα κρούσματα επίδειξης βίας από νεαρούς ακροδεξιούς, στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Νέο Ηράκλειο της Αττικής, είτε οπουδήποτε αλλού, υπό το πρίσμα ψυχολογικών εργαλείων, κάνουν λάθος. Είναι μια εύκολη, πλην επιπόλαιη ερμηνεία του φαινομένου. Όπως για παράδειγμα η θεωρία ότι τάχα πρόκειται για ξεσπάσματα που οφείλονται στον ψυχικό καταναγκασμό που υφίστανται οι νέοι, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

 

Ανεβαίνοντας την Κηφισίας, για να φθάσω, με καθυστέρηση, λόγω φοβερού “μποτιλιαρίσματος”, στο ραντεβού με τον ογκολόγο που με παρακολουθεί, άκουγα ό,τι μετέδιδε ο ραδιοφωνικός σταθμός που είχε επιλέξει η οδηγούσα σύζυγος μου. Μεταξύ άλλων άκουσα την συνέντευξη που παραχωρούσε, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ο οποίος αναπαρήγαγε αυτή την θεωρία. Και μας καλούσε να μη “μεγαλοποιούμε” αυτά τα περιστατικά. Τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι πρόκειται για άτομα νεαράς ηλικίας.

 

Αμφιβάλλω ζωηρώς για το αν ο ίδιος ο κ. Βορίδης, με την γνωστή πολύχρονη πολιτική του διαδρομή, λειτουργούσε υπό κάποιο καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, όταν, στην αντίστοιχη νεανική του ηλικία, δρούσε δυναμικώς ως ακραίο εξτρεμιστικό στοιχείο του “εθνικιστικού κινήματος”.  Χρώμενος ου μόνο στυλιαριών, αλλά και …τσεκουριών. Είχε τις απόψεις του τις οποίες επιχειρούσε να προβάλει και να επιβάλει. Προφανώς, λόγω της ισχυρής προσωπικότητας του, μάλλον δεν ενεργούσε ως καθοδηγούμενο άθυρμα, αλλά ως συνειδητός “μαχητής” του συγκεκριμένου χώρου, τον οποίο εγκατέλειψε ωριμάζοντας. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που ανακάλυψε, οψίμως, ότι “δεινόν προς κέντρα λακτίζειν” και άφησε πίσω του τα άκρα εκ των οποίων ελάκτιζε.

 

Εδώ όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Είναι μεθοδευμένες κινήσεις με πολιτική καθοδήγηση εκ των φυλακών, όπου ευρίσκονται οι διασημότεροι “αστέρες” της “Χρυσής Αυγής”. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το πάνω χέρι το έχει η πλευρά του Κασιδιάρη, είτε εκείνη του Παππά. Αντιλαμβάνομαι όμως το κίνητρο. Ενόψει του ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, οι κατάδικοι νεοφασίστες κάνουν προπαρασκευή πυρός ώστε να δώσουν νέα ζωή στο “κίνημα” τους, φιλοδοξώντας να ξαναμπούν στη Βουλή.  Και το πιο πρόσφορο υλικό για ένα “λαμπάδιασμα” ειναι ακριβώς τα θολωμένα νεανικά μυαλά.

 

Προσοχή. Εδώ δεν ειναι απλώς ένα “αυγό”. Είναι το ίδιο το φίδι που κινεί τα νήματα. Και ειναι αναγκαίο να βρείτε τις οδούς επικοινωνίας με το “κεφάλι”. Τον ιθύνοντα νου της επιχείρησης.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση