Δεν επαρκεί η φοιτητική εστία λένε οι σύλλογοι των φοιτητών- Λίγα και κακοσυντηρημένα τα δωμάτια

2 Min Read

Για το θέμα της φοιτητικής στέγης και των ελάχιστων διαθέσιμων δωματίων στην εστία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα διαμαρτυρήθηκαν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.

«Εγκρίθηκε κονδύλι για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά όχι για τα δωμάτια που είναι σε άθλια κατάσταση» ανέφερε ο Θανάσης Δήμου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κατά τη διάρκεια κινητοποίησης το πρωί της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Σπύρος Μωυσιάδης πρότεινε να δοθούν κονδύλια για να συντηρηθούν και να ανακαινιστούν τα 40 περίπου προβληματικά δωμάτια, αλλά και να βρεθούν κι άλλες λύσεις για τη φοιτητική στέγη. «Ακόμα μια χρονιά ξεκινάει με τα εμπόδια να αυξάνονται για τους φοιτητές. Οι οικογένειές μας με δυσκολία τα βγάζουν πέρα λόγω των αυξήσεων σε ρεύμα καύσιμα. Πολλοί συμφοιτητές μας δυσκολεύονται, καθώς το ενοίκιο μαζί με τα πάγια έξοδα φτάνουν στα ύψη» είπε ο κ. Μωυσιάδης.

Οι φοιτητές καλούν το Πανεπιστήμιο, το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να δώσουν λύσεις μέσα από την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών και την αξιοποίηση ακινήτων που διαθέτουν για τη στέγαση των φοιτητών που έχουν ανάγκη. Ζητούν, επίσης, δωρεάν σίτιση και μετακίνηση και ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σε σχέση με το ακαδημαϊκό κριτήριο, δηλαδή το 50% των μαθημάτων που πρέπει να έχει περάσει ο κάθε φοιτητής για να δικαιούται δωμάτιο στην εστία, το χαρακτηρίζουν «κόφτη» και ζητούν να καταργηθεί, αλλά και να αλλάξει ο κανονισμός της φοιτητικής εστίας.

«Μέχρι τις 23 του μήνα τα παιδιά που μένουν τώρα μέσα θα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά, αλλά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που θα μείνουν» αναρωτήθηκε ο Νίκος Μενύχτας, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου των Μηχανολόγων Μηχανικών και πρότεινε να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο σε ενοικίαση και άλλων χώρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Τέλος, οι φοιτητές ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής η διοίκηση του Ιδρύματος δεν έχει δώσει κάποια απάντηση στα ζητήματα που έχουν τεθεί.

Κατερίνα Κοζιάκη  

Μοιραστείτε την είδηση