Δεν μας φτάνουν οι λέξεις

1 Min Read
Αρμαγεδδών, πρωτόγνωρη κατάσταση, δραματικές ώρες κλπ. Οι προηγούμενες αποτελούν μερικές μόνο από τις κλισέ εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν αυτές τις μέρες για να περιγράψουν τις συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα, λόγω της χιονόπτωσης.
Προφανώς και έχουμε μια κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Με χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και ό,τι συνήθως συμβαίνει μέσα στο Γενάρη. Δεν πρόκειται, όμως, για τη συντέλεια του κόσμου. Τις συγκεκριμένες συνθήκες αντιμετωπίζουν για πολύ περισσότερες μέρες οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των περισσότερων χωρών του βορρά της Ευρώπης.
Λίγη ψυχραιμία, λοιπόν, χρειάζεται και ακόμα περισσότερη προετοιμασία. Με χιονολάστιχα και αλυσίδες (τα οποία αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό για όλους εμάς), με περισσότερα έξοδα για θέρμανση (άγνωστη λέξη για τους Νοτιοελλαδίτες) και αντίληψη.
Τα παιδιά στην Κοζάνη αυτές τις μέρες πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο και κάποτε διένυαν αδιανόητες για σήμερα χιλιομετρικές αποστάσεις με δύο μέτρα χιόνι.
Έτσι όπως πάμε δεν θα μας φτάνουν στο τέλος οι λέξεις για να περιγράψουμε σχεδόν φυσιολογικές καιρικές συνθήκες. Η αδυναμία αντιμετώπισης που έχει να κάνει με την έλλειψη προετοιμασίας δεν μπορεί να βαφτίζεται πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες.
Μοιραστείτε την είδηση