«Δεν θα δεχτούμε καμιά ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης» τόνισε από την Κοζάνη ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

2 Min Read

Εκδήλωση ενημέρωσης των συνδικαλιστικών στελεχών των Νομαρχιακών Τμημάτων της Δυτικής Μακεδονίας για τις υλοποιηούμενες δράσεις του Κοινωνικού Πολύκεντρου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Κοζάνη, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη.
Φυσικά δεν έλειψαν και οι αναφορές στις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις, την αναμενόμενη κατάθεση νέου ασφαλιστικού νόμου αλλά και τα όσα ακούγονται για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπράτης «το Πολύκεντρο είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο, το οποίο κατά καιρούς κάνει πολύ στοχευμένες επιστημονικές έρευνες και μελέτες, οι οποίες βοηθούν στην τεκμηρίωση των αιτημάτων μας. Κάποιες απ τις πρόσφατες μελέτες μας , αφορούσαν το προσφυγικό, τις επιπτώσεις των μνημονίων στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και τα εκπαιδευτικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα».
Ο κ. Μπράτης μίλησε επίσης για κονιορτοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση πάνω σε αυτή την εξέλιξη. Έχουμε προειδοποιήσει πως δεν θα δεχτούμε καμιά ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αναμένοντας από το νέο ασφαλιστικό αυτά τα οποία στέρησε ο νόμος Κατρούγκαλου, δηλαδή περίπου 450 ευρώ το μήνα από τα εκκαθαριστικά, και τις κύριες συντάξεις των πολιτών. Η προηγούμενη κυβέρνηση, για προεκλογικούς λόγους, έκρυβε παράνομα τα εκκαθαριστικά, και η δημοσιοποίηση αυτού επιβεβαίωσε την ΑΔΕΔΥ».

Γιώργος Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε την είδηση