Δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στο στρατόπεδο Πόρτη διαμηνύει η κυβέρνηση μέσω του Περιφέρειαρχη- Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση του Δημοτικόυ Συμβουλίου στο Βόιο

2 Min Read

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η εκτακτη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου Βοίου στη Νεάπολη για τη φιλοξενία προσφύγων, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, της επίσης υποψήφιας Γεωργίας Ζεμπιλιάδουκαι αρκετού κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν από πληροφορίες αυτοδιοικητικών για μια σειρά εγγράφων που φερόταν να έχουν φτάσει σε Περιφέρεια και Δήμο Βοίου  με αποστολέα  την 9η Ταξιαρχία και αφορούν τη μετατροπή του Στρατοπέδου «Μιλτιάδη Πόρτη»  σε «Κέντρο Υποδοχής, Φύλαξης και Διαβίωσης Προσφύγων» και την παρουσία τοπογράφων του στρατού στο στρατόπεδο.

- Advertisement -

Για τα συγκεκριμένα έγγραφα τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Βοίου δήλωσαν επισήμως πως δεν έχουν παραληφθεί.

Το θέμα τέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που όπως είπαμε έγινε σε κλίμα μεγάλης έντασης με κυρίαρχη άποψη πως το στρατόπεδο  «Μιλτιάδη Πόρτη»  δεν πρέπει να γίνει κέντρο φιλοξενίας.

O Δήμαρχος Βοίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος έκανε λόγο για έγκυρες  πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Δήμο αλλά όχι επίσημα έγγραφα από το στρατό. “Η πρόταση μας είναι να μη δεχτούμε κανένα μετανάστη στο στρατόπεδο Πόρτη” σημείωσε.

Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης ενημέρωσε πως στο στρατόπεδο Πόρτη και σε  άλλα 10 σε όλη τη χώρα  γίνεται αποτύπωση των δυνατοτήτων που υπάρχουν έτσι ώστε να μπορουν  να αξιοποιηθούν αν υπάρχει ενδεχόμενο μεγάλης εισροής προσφύγων όπως το 2015. “Ξεκαθαρίζω πως όπως την προηγούμενη φορά αποτρέψαμε να έρθουν πρόσφυγες έτσι θα γίνει τώρα. Στο στρατόπεδο Πόρτη δεν θα έρθει ούτε ένας πρόσφυγας”.

Την ανησυχία του για την τοπογραφική  αποτύπωση από πλευράς στρατού του στρατοπέδου Πόρτη εξέφρασε ο Γιώργος Κασαπίδης δηλώνοντας πως “εμείς δεν δεχόμαστε όσα κύματα μεταναστών και να έρθουν στην χώρα, δεν δεχόμαστε να εγκατασταθούν μόνιμα στον τόπο μας”.

Μοιραστείτε την είδηση