Δεν θέλουμε… αστυνομικούς μπαχαλάκηδες

3 Min Read

Το είχα τονίσει και με τα γεγονότα στο Κουκάκι. Όταν, κατά την εκκένωση μιας κατάληψης, κάποιοι αστυνομικοί, που δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους καταληψίες, ξέσπασαν με βαρβαρότητα, πάνω σε έναν άνθρωπο που τους μιλούσε με ευγένεια και λογική. Τον σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ. Επειδή θεώρησαν ότι παρείχε άσυλο στους μπαχαλάκηδες. Και φέρθηκαν, τελικώς, ως …ένστολοι μπαχαλάκηδες οι ίδιοι. Χτυπώντας στα τυφλά. Έχουμε και καλούς και κακούς αστυνομικούς. Κάποιοι από τους οποίος είτε έχουν ανεπαρκέστατη εκπαίδευση, είτε είναι ανώριμοι, είτε εκ φύσεως «νταήδες». Και όταν αυτοί παραφέρονται, το κακό δεν ξεπλένεται με μια ένορκη διοικητική εξέταση. Επιβάλλεται άμεση πολιτική αποδοκιμασία, τέτοιων πρακτικών από την κυβέρνηση. Πρωτίστως δε από τον πολιτικό προϊστάμενο των σωμάτων ασφαλείας. Τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Τώρα όλα δείχνουν ότι το ίδιο έγινε και στην Νέα Σμύρνη. Οι σκηνές με τα ανελέητα κτυπήματα με μεταλλικό κλομπ είναι ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να δούμε. Ό,τι αθλιότερο, ως πρακτική της αστυνομίας. Προορισμός της οποίας είναι η προστασία των πολιτών. Και η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εντός των πλαισίων του νόμου. Χωρίς αυθαιρεσίες και ένστολους τραμπουκισμούς. Και εδω είναι σαφές ότι είχαμε και τα δύο. Δεν είναι δα τυχαίο το γεγονός ότι τα όσα συνέβησαν αποδοκιμάζονται εντόνως από τον γενικό γραμματέα της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιο Κρικέτο. Ο όποιος επιβεβαίωσε ότι πράγματι έγινε, παρανόμως, χρήση μεταλλικής ράβδου.

- Advertisement -

«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλλει και ντροπιάζει όλους εμάς τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να “κόψει”  ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας. Δεν ξέρω τι εκπαίδευση έχουν αυτοί οι αστυνομικοί ή ειδικοί φρουροί. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξέχασαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες» .

Στην περίπτωση Ινδαρέ ο κ. Χρυσοχοίδης δεν αντίδρασε όπως έπρεπε. Και δεν μάθαμε τι απέγινε η ΕΔΕ. Τώρα κατέφυγε σε μια γενικόλογη διατύπωση: «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται». Αλλά δεν φτύνει αυτό. «Ποπούς», θα κόψετε;

Μοιραστείτε την είδηση