ΔΕΤΗΠ: Εξόφληση οφειλών κατανάλωσης τηλεθέρμανσης

4 Min Read


Η ΔΕΤΗΠ, σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών τηλεθέρμανσης, επί 12 μήνες, από τον Οκτώβριο 2017 ως σήμερα, παρείχε την δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τηλεθέρμανσης, ΑΤΟΚΑ, χωρίς προσαυξήσεις και χωρίς να διακόπτει την παροχή.
Το 90% των καταναλωτών μας ανταποκρίθηκε και εξόφλησε τους λογαριασμούς του, με αποτέλεσμα για 9η συνεχή περίοδο, να διατηρείται σταθερό το εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιό της τηλεθέρμανσης.
Όμως πολλές οικοδομές συνεχίζουν να έχουν οφειλές προς την Δ.Ε.ΤΗ.Π. περσινής ή και παλιότερων περιόδων, τις οποίες δεν εξόφλησαν.
Πληροφορούμε τους καταναλωτές που οφείλουν στην Τηλεθέρμανση ότι η προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών περσινής και παλαιότερων περιόδων παρατείνεται έως την 16 – 10 – 2018.
Παρέχεται η δυνατότητα δόσεων, για την εξόφληση των οφειλών περσινής περιόδου 2017-18, με προϋπόθεση να εξοφληθούν οι οφειλές προηγούμενων περιόδων (2016-17 ή παλιότερες).
Ειδικότερα :

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
1. Κατά τον διακανονισμό καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με τελευταία δόση την 31/5/2019.
2. Σε περίπτωση παλαιών οφειλών (περιόδων 2016-17 ή παλιότερων), η εξόφλησή τους συμψηφίζεται με την προκαταβολή για τον νέο διακανονισμό.

- Advertisement -

ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Σε ειδικές περιπτώσεις οικονομικά ευάλωτων καταναλωτών με αποδεδειγμένες δυσχέρειες, διακανονίζεται η ατομική οφειλή με καταβολή του 20% του συνολικού ποσού και έως 8 μηνιαίες ισόποσες δόσεις για το υπόλοιπο ποσό , με προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:
− Δικαιολογητικό ανεργίας : Κάρτα Ανεργίας
ή
− Δικαιολογητικό Χαμηλού εισοδήματος : Εκκαθαριστικό μικρότερο ή ίσο των 10.000 ευρώ συν 1.000 ευρώ για κάθε παιδί ή προστατευόμενο μέλος. Το εκκαθαριστικό εμφανίζεται στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. και επιστρέφεται (δεν κατατίθεται).
ή
− Δικαιολογητικό Μακροχρόνιας Ασθένειας ή έκτακτης σοβαρής νοσηλείας : Γνωμάτευση από Νοσοκομείο ή ΦΟΡΕΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ή
− Δικαιολογητικό Πτώχευσης για επαγγελματίες : Αποδεικτικό ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ή ΔΟΥ.

Για διακανονισμό ατομικής οφειλής κατατίθεται Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος οφειλέτη , την οποία θα συνυπογράφει ο διαχειριστής της οικοδομής , ώστε να βεβαιώνεται ότι έλαβε γνώση της ρύθμισης.
Σε περίπτωση μη τακτοποίησης των οφειλών σύμφωνα με τα παραπάνω μέχρι τις 16/10/2018, η οικοδομή θα σφραγίζεται, χωρίς άλλη ειδοποίηση, δεν θα παρέχεται θερμική ενέργεια κατά την νέα περίοδο 2018-2019 και θα επιβάλλεται κόστος επανασύνδεσης 50 € ανά κτίριο.
Παρακαλούμε τους ενοίκους να ενημερώνονται όλο το χρόνο σχετικά με τα ποσά που έχουν καταβληθεί στην Τηλεθέρμανση και για το υπόλοιπο των οφειλών της οικοδομής τους.
Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές μας ότι η Τηλεθέρμανση αποτελεί προνόμιο, το οποίο δεν απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας.
Καλούμε τους καταναλωτές να εξοφλούν με συνέπεια τους λογαριασμούς τους, ως προϋπόθεση για την διατήρηση σταθερής και χαμηλής τιμής, με υγιείς Ισολογισμούς της ΔΕΤΗΠ, προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πόλης μας.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών 24630-55743 ή στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (24630-54420, 54421, 54422) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Φωνητικό μήνυμα στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. οποτεδήποτε, όλο το 24ωρο .

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΤΗΠ

Ζαμανίδης Σάββας

Μοιραστείτε την είδηση