Το τέλος του 80% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Κοζάνης επιβάλλεται αν θέλουμε ποιοτικό και καθαρό νερό, δηλώνει ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αχιλλέας Δημητριάδης που εξηγεί πως το συγκεκριμένο τέλος είναι καθ’ όλα νόμιμο και απαραίτητο, όταν υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα έργα και ειδικά στα χωριά.
«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε επιπλέον τέλη ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία. Από ‘κει και πέρα όμως οφείλουμε να κρατήσουμε σε ένα επίπεδο τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Κοζάνης και να προσφέρουμε αυτό το κοινωνικό αγαθό. Θέλουμε να προσφέρουμε καθαρό και υγιεινό νερό» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη έρχεται νέος τρόπος κοστολόγησης νερού από το 2019 σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας. Πρόκειται για ένα τέλος που έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ δηλώνει ο κ. Δημητριάδης, επικρίνοντας τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ειδικά αυτή του κ. Μαλούτα και κατηγορώντας τους για λαϊκισμό και ανευθυνότητα.
«Η παράταξη του κ. Μαλούτα ψήφισε το Νοέμβριο το 80% και δεν ξέρω τι μπορεί να άλλαξε μετά. Απ’ ότι καταλάβαμε οι θέσεις του κ. Μαλούτα και της παράταξής του άλλαξαν αφού δέχθηκε μια επίσκεψη του συντονιστικού των συνταξιούχων» εξηγεί ο Αχιλλέας Δημητριάδης.
Όσον αφορά στις ανείσπρακτες οφειλές που φτάνουν τα 27 εκ. ευρώ ο κ. Δημητριάδης δηλώνει πως η ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει αγωγές και διακοπές μετά από εξέταση της κάθε υπόθεσης άνω των 1000 ευρώ. Αυτό μαζί με την πληρωμή των υποχρεώσεων από πλευράς του Δήμου Κοζάνης που δεν είχε πληρώσει ποτέ έως σήμερα στη ΔΕΥΑΚ, μείωσαν το χρέος κατά 2 εκ. με τάσεις περαιτέρω μείωσης.
«Αρκετός κόσμος έρχεται και πληρώνει. Εκτιμούμε διαφορετικά την κάθε περίπτωση. Σίγουρα δεν έχουμε κόψει νερό από οικογένεια που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» σημειώνει ο κ. Δημητριάδης.
Στόχος της ΔΕΥΑΚ είναι η διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου σε 2000 πολίτες. Ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 600 και γίνεται ενημέρωση στα χωριά για τα πλεονεκτήματα.
Τέλος ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης του μισθού του, δηλώνοντας πως για δύο χρόνια ως αντιδήμαρχος μετά από δική του πρόταση, δεν λάμβανε το μισθό του αντιδημάρχου. Μετά το νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών για επαναφορά των μισθών των προέδρων των ΔΕΥΑ στο διπλάσιο, έκανε χρήσης της δυνατότητας που του δόθηκε και διπλασίασε το μισθό του από τα 600 στα 1200 ευρώ. «Η ΔΕΥΑΚ είναι δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στη Δυτική Μακεδονία με 120 άτομα προσωπικό και 17-18 εκ. τζίρο το χρόνο. Είναι η δεύτερη σε τζίρο μετά τη ΔΕΗ. Συζητάμε για το μισθό του προέδρου, όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ φέρει ευθύνη, υπογράφει δάνεια και αναθέσεις έργων εκατομμυρίων. Όλη η συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού» καταλήγει χαρακτηριστικά.
Σωκράτης Μουτίδης
Μοιραστείτε την είδηση