ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Έναρξη Θεατρικών Εργαστηρίων

3 Min Read

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης θα ήθελε, αρχικά, να ευχαριστήσει όλους όσοι τα προηγούμενα χρόνια έχουν δείξει έμπρακτα τη στήριξή τους στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και να ανακοινώσει την έναρξη των χειμερινών προγραμμάτων.

 Οι ευμετάβλητες συνθήκες μάς οδηγούν στον επανασχεδιασμό των εργαστηρίων μας, με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων μας. Σκοπός μας είναι η λειτουργία των εργαστηρίων μας να γίνει στο πλαίσιο πρόληψης που έχει οριστεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.

- Advertisement -

Για να μπορούν τα εργαστήριά μας να ακολουθούν όλες τις οδηγίες, χωρίς να αναστατώνουν τη ροή των τμημάτων, τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν με έναν πρώτο κύκλο 10 συναντήσεων (από 18 Οκτωβρίου 2021- 21 Δεκεμβρίου 2021).

Τα  τέσσερα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Παιδικό (για παιδιά Δ’-ΣΤ’ δημοτικού), Εφηβικό, Ενηλίκων και ΑμεΑ.

Οι μέρες και οι ώρες των συναντήσεων είναι:

Κάθε Δευτέρα

Τμήμα ΑμεΑ 17:00-18:30

Τμήμα Ενηλίκων 19:30-21:30

Κάθε Τρίτη

Τμήμα Παιδικό 16:30-18:00

Τμήμα Εφηβικό 18:30-20:00

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην Κεντρική Σκηνή της Αίθουσας Τέχνης. Θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την προστασία και αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που θα ισχύουν τόσο για τους κλειστούς χώρους συναθροίσεων όσο και για τα σχολεία.

 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από 22 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσας Τέχνης. Οι γονείς/συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και/ή αίτηση εγγραφής. Εγγραφές τις ημέρες έναρξης των τμημάτων δε θα γίνουν δεκτές, λόγω της αυστηρής συμμετοχής συγκεκριμένου αριθμού ατόμων ανά τμήμα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ για όλον τον κύκλο των 10 συναντήσεων. (Οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων και των τμημάτων ΤΕΙ της πόλης μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τα τμήματα με βεβαίωση εγγραφής από τη σχολή τους).

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας στη διαφοροποίηση του προγραμματισμού και του ωραρίου των εργαστηρίων μας. Η μεγάλη αγάπη και στήριξή σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δη.Πε.Θε. μάς έδωσε τη δύναμη και τη θέληση να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό, προσαρμοσμένο στις συνθήκες, πρόγραμμα. Βασικός μας στόχος είναι η συνεχής παρουσία του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης στην καλλιτεχνική και θεατροπαιδαγωγική ανάπτυξη του τόπου, πάντα με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Ελπίζουμε, πολύ σύντομα, οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να ανακοινώσουμε και τις υπόλοιπες θεατροπαιδαγωγικές μας δράσεις.

Μπορεί, λοιπόν, να κρατάμε αποστάσεις, ωστόσο το θέατρο μάς φέρνει κοντά και οι καρδιές μας θα είναι πάντα αγκαλιασμένες. Γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας:  «Δε βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας. Το ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια», (Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του θεάτρου στο τηλέφωνο 2461024062 (εσωτ. 1).

Υπεύθυνη Εργαστηρίων: Μαρία Μπατάνη

 

 

Μοιραστείτε την είδηση