Διαφήμιση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τις νεαρές ηλικίες στην Κοζάνη

5 Min Read

Τη δική τους παράσταση έδωσαν και στην Κοζάνη αυτό το Σαββατοκύριακο οι νεαροί αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Κοζάνη φιλοξένησε πετυχημένα το 3ο αναπτυξιακό της πρωτάθλημα, που παράλληλα ήταν το 2ο της σεζόν 2019-2020. Το τοπικό σωματείο του αθλήματος έκανε το καλύτερο για την οργάνωση των αγώνων και σε συνεργασία με την πολύπειρη, από τέτοια τουρνουά, Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης αγωνίστηκαν συνολικά 167 παιδιά από κάθε σημείο της χώρας, ενώ τέσσερα έμειναν τελικά εκτός για διαφορετικούς λόγους. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους νέους, η Χρυσή Φωτιάδου στις νεάνιδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις κορασίδες, ο Γιώργος Κοσμάς στους παμπαίδες, η Γεωργία Σπανού στις παγκορασίδες και ο Γιώργος Σασσάνης στους μίνι παμπαίδες.
Πολύωρη δράση σε 16 τραπέζια, θεαματικά και συναρπαστικά παιχνίδια χαρακτήρισαν το όπεν. Το πρόγραμμα κύλησε ομαλά και ολοκληρώθηκε με το θερμό χειροκρότημα προς όλα τα παιδιά, τα οποία απόλαυσαν παιχνίδια σε καλές συνθήκες. Εκτός φυσικά από τον Σ.Ε.Α. Κοζάνης είχαν συμμετοχή ομάδες από Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κορινθία , Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Φλώρινα, Ορεστιάδα, Λάρισα, Έδεσσα, Χίο και Ιωάννινα.
Στους νέους συναντήθηκαν στον τελικό ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γεράσιμος Πετρής του Α.Ο. Ταταύλα, όπως είχε γίνει και στο εναρκτήριο όπεν της σεζόν στην Πεύκη. Ο Χατζηλυγερούδης ήταν νικητής αυτή τη φορά με 3-1 σετ (8-11, 12-10, 11-8, 11-9). Στην πορεία του μάλιστα, δεν τον επηρέασε η ήττα στα γκρουπ από τον Δημήτρη Βασιλάκη του Πανιωνίου.
Στις νεάνιδες η Χρυσή Φωτιάδου έφτασε στον πρώτο της τίτλο στην κατηγορία μετά τον χαμένο τελικό στο αναπτυξιακό της Πεύκης. Σημαντικό και για τη Στέλλα Γαβαλά, που έφτασε στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, μετά τη συμμετοχή της και σε περσινούς τελικούς. Η Φωτιάδου έχασε το 1ο σετ και πήρε τα επόμενα για το τελικό 3-1 σετ (9-11, 11-6, 11-7, 11-8). Να σημειωθεί ότι δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί το 1ο φαβορί και πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας Μαλαματένια Παπαδημητρίου γιατί το αθλητικό δελτίο της ξεχάστηκε στην Αθήνα.
Στους παίδες έφτασε στο δεύτερο φετινό του τρόπαιο ο Αλέξανδρος Μαδέσης. Το νούμερο 1 της κατηγορίας έκαμψε στον τελικό με 3-1 σετ τον αξιόμαχο Κώστα Μηλικούδη, ο οποίος μέχρι πέρσι ήταν στους παμπαίδες (11-8, 9-11, 11-7, 11-6).
Στις κορασίδες πρόσθεσε τώρα έναν τίτλο η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη σε εκείνους, που πήρε την περασμένη αγωνιστική χρονιά. Επιτυχία και για τη Δήμητρα Πετσίβα που έφτασε στον τελικό για δεύτερο συνεχόμενο όπεν. Η Μεραμβελλιωτάκη έφτασε δύσκολα στην επικράτηση με 3-0 σετ (13-11, 13-11, 11-6).
Τα δύο πρώτα φαβορί ήταν φιναλίστ στον τελικό των παμπαίδων. Ο Γιώργος Κοσμάς (νούμερο 2) κατέβαλλε τον Γιάννη Κούτρα με 3-0 σετ κι έδωσε συνέχεια στην αντίστοιχη επιτυχία του στην Πεύκη τον προηγούμενο μήνα (11-7, 11-7, 11-6).
Γερή «κόντρα» έδωσαν σ’ ένα ακόμα τουρνουά οι παγκορασίδες Γεωργία Σπανού και Μαύρα Κοντοπούλου. Ύστερα από αμφίρροπο τελικό έφτασε στη νίκη και στην πρωτιά η Σπανού με 3-1 σετ (7-11, 11-8, 13-11, 11-9).
Στους μίνι παμπαίδες τέλος ο τίτλος πήγε στον Γιώργο Σασσάνη. Στον τελικό ξεπέρασε τον Μάριο Σερίδη με 3-0 σετ (11-3, 13-11, 11-8).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:
ΕΦΗΒΟΙ
1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Ο. Ταταύλα)
2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)
3. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Γιάννης Δαμιανής (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
1. Χρυσή Φωτιάδου (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)
2. Στέλλα Γαβαλά (Τελαμών Σαλαμίνας)
3. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
4. Μαίρη Κουκουτού (Τελαμών Σαλαμίνας)
ΠΑΙΔΕΣ
1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Κώστας Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)
3. Γιώργος Κατσαπρακάκης (ΑΣ Το Γυμνάσιο)
4. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
2. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
3. Στέλλα Τζαρίδου (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)
4. Ευγενία Καραθανάση (ΠΑΟ Φυλής)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
1. Γιώργος Κοσμάς (ΦΕΑ Ιωαννίνων)
2. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)
3. Γιώργος Γιώτης (ΑΣ Ίφιτος Πατρών)
4. Φίλιππος Μανούσης (ΦΕΑ Ιωαννίνων)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1. Γεωργία Σπανού (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)
2. Μαύρα Κοντοπούλου (Α.Σ. Ραδάμανθυς )
3. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
4. Θεοδώρα Γιάγκου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Γιώργος Σασσάνης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Μάριος Σερίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)
3. Μιχαήλ Μπιτχαβάς (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)
4. Βασίλης Χρυσοστομίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

Μοιραστείτε την είδηση