Διακομματική σύσκεψη στο Δήμο Βοΐου ενόψει των εκλογών

2 Min Read

Ο καθορισμός του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, ήταν το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση το μεσημέρι της Παρασκευής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δημοτικού Καταστήματος Σιάτιστας, στην ευρεία διακομματική σύσκεψη ενόψει των ευρωεκλογών και των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.
Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί από πλευράς του Δήμου Βοΐου, όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομματικών που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές καθώς και των συνδυασμών που πρόκειται να λάβουν μέρος στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Στην διακομματική επιτροπή, στην οποία και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, υποψήφιοι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των συνδυασμών, αναλύθηκαν διεξοδικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κατανομή των χώρων που διατίθενται από πλευράς του Δήμου για την προεκλογική προβολή των συμμετεχόντων στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019, με βάση τα όσα προβλέπονται στην σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μετά το πέρας της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων από όλες τις πλευρές, αποφασίστηκε να γίνει χρήση κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών χώρων που έχουν οριστεί από τον Δήμο σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, με βάση και τις προηγούμενες εκλογές, καθώς και να τοποθετηθούν ειδικά stands (ταμπλό) στα οποία κάθε υποψήφιος συνδυασμός ή κόμμα να μπορεί να τοποθετεί έντυπο διαφημιστικό υλικό αναλογικά και επί ίσοις όροις για την προβολή του.
Με τον όρο «αναλογικά» νοείται ότι η έκταση των χώρων που διατίθενται, θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.
Η «επί ίσοις όροις» μεταχείριση αποσκοπεί στην, κατά το δυνατόν, διασφάλιση ισοδύναμων προϋποθέσεων προεκλογικής προβολής των κομμάτων, σε επίπεδο, κυρίως, διάθεσης χώρων, που από πλευράς θέσεως, προσφέρονται για τον ίδιο σκοπό.

Μοιραστείτε την είδηση