Διαμαρτυρία καθαριστριών στην Κοζάνη – Ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία

2 Min Read

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία ζητούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες καθαριότητας στις σχολικές μονάδες που πραγματοποιούν από την Δευτέρα 48ωρη απεργία.
Το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενες του σωματείου καθαριστριών Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία στο κέντρο της Κοζάνης, ζητώντας μονιμοποίηση των εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές, επαναφορά στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και είπαν όχι στη μείωση αιθουσών και όχι στις απολύσεις από δημάρχους και σχολικές επιτροπές.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 18 και 19 χρόνια συμβάσεις που έχουν κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παράνομες. Πήραμε υποσχέσεις από τον κ. Σκουρλέτη για μετατροπή τους που δεν έγιναν ακόμα πράξη και γι’ αυτό προχωράμε σε κινητοποιήσεις» δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου Αναστασία Λαναρά.
Οι καθαρίστριες ζήτησαν να συναντηθούν με τον δήμαρχο Κοζάνης που βρισκόταν στο Κοβεντάρειο σε ημερίδα. Ο κ. Ιωαννίδης κατέβηκε προκειμένου να συναντήσει τις εργαζόμενες και τις διαβεβαίωσε ότι «από την πλευρά μας γίνεται κάθε προσπάθεια και όπως προβλέπει η νομοθεσία να αξιοποιήσουμε το προσωπικό όπως πρέπει. Θα το μελετήσουμε».
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές Κοζάνης. «Εργαζόμαστε πάνω σ’ αυτό και το υπουργείο προετοιμάζει τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιλύει το θέμα. Δεν έχω περισσότερα να σας πω. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε μαζί και θα το επιλύσουμε ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια» δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Γ. Ντζιμάνης. Για τακτοποίηση και αυτής της εκκρεμότητας έκανε λόγο ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση