Διαμαρτυρία μετά πεζοπορίας στη Βασιλίτσα ενάντια στις ανεμογεννήτριες

2 Min Read

Και στα Γρεβενά και συγκεκριμένα για την Βασιλίτσα δημιουργήθηκε πρωτοβουλία πολιτών για την προστασία της περιοχής από τα αιολικά πάρκα.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο και όπως λέει ο εκπρόσωπος της Δημήτρης Προφέντζας υποστηρίζεται από πολλές συλλογικότητες, ενώ γενικότερα η περιοχή είναι αρνητική στο ενδεχόμενο εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών.
“Θέλουν να εγκαταστήσουν 39 ανεμογεννήτριες, με κολώνες 80 μέτρων και έλικες 25 μέτρων. Πρόκειται για “θηρία” που θα είναι εμφανή από οπουδήποτε. Θέλουν να ισοπεδώσουν το βουνό. Αυτό μας βρίσκει εντελώς αντίθετους” λέει ο κ. Προφέντζας.


Βασικό επιχείρημα είναι ότι οι ανεμογεννήτριες έχουν μικρή διάρκεια ζωής, είναι τοξικές, καθώς τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται είναι τοξικά και μπορούν να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ δεν είναι αυτόνομες ενεργειακά.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό ανεμογεννήτριες θα μπουν στη θέση “Μαντηλίτσα”, πάνω από το χωριό Αβδέλλα και από την κορυφή της Βασιλίτσα προς το χωριό Δίστρατο.

- Advertisement -


Για αύριο η πρωτοβουλία διοργανώνει με ώρα εκκίνησης στις 10.30 ενημέρωση και πεζοπορία από την βάση του τριθέσιου αναβατήρα μέχρι τη κορυφή του διθέσιου αναβατήρα του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας.
Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν: Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών, οι Μανιταρόφιλοι Γρεβενών, Ο Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Γρεβενών, η Ομάδα Νέων, η Ένωση Ποδηλατιστών, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Πίνδος», η Φιλοζωϊκή Ομάδα Γρεβενών, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος «Γιαγκούλεια» και ο Σύλλογος Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση