Διαμαρτυρία των υγειονομικών και στην Κοζάνη στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης

1 Min Read

Την άμεση επιστροφή του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού και την μη απόλυσή τους στις 31 Μαρτίου, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης. Με αφορμή την πανελλήνια δράση για την υγεία σήμερα Τρίτη, ο Πρόεδρος του Σωματείου κάλεσε τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη να αποσύρει την διάταξη για την απόλυση του προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί αλλιώς θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

«Δεν είναι δυνατόν το δημόσιο σύστημα υγείας να απολύει συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί, όταν σε στρατό και αστυνομία δεν ισχύει το ίδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέντης. Ο ίδιος ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη ιατρών του ιδιωτικού τομέα, δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους καθώς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. «Εμείς ζητάμε επίταξη ιδιωτών γιατρών. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμβάλλει στην πανδημία και δεν έχει συμβάλλει καθόλου με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στο δημόσιο σύστημα υγείας» πρόσθεσε ο κ. Ντέντης.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και με βάση το παλιό οργανόγραμμα, υπάρχουν 25.000 κενές οργανικές θέσεις και 7.000 εργαζομένων σε αναστολή, θέσεις οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί ούτε στο ελάχιστο όπως είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση