Διαμαρτυρία του σωματείου συνταξιούχων ΔΕΗ στον υπουργό Εργασίας για τις περικοπές συντάξεων στην κατηγορία των υπερβαρέων

1 Min Read

Επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Αστέριος Καράτζιας και ο γενικός γραμματέας Στέργιος Γκέκας, προς το Υπουργείο Εργασίας Κ. Χατζηδάκη έστειλε το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το ποσοστό αναπλήρωσης θα αρχίζει από τα 30 χρόνια και μια εργάσιμη ημέρα, όμως, υπάρχει μια κατηγορία συνταξιούχων που είναι ενταγμένοι στα υπερβαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και όπως τονίζεται, θεμελίωναν πλήρη σύνταξη στα 27 χρόνια υπηρεσίας από το πεντηκοστό έτος ηλικίας.

Το σωματείο συνταξιούχων αναφέρει πως η κατηγορία αυτή πλήρωνε επιπλέον ασφαλιστική εισφορά (επασφάλιστρον), ενώ γίνεται λόγος για αδικία που έχει υποστεί η εν λόγω κατηγορία, τονίζοντας ότι με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που έγιναν με τον 43876/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) αυτή η κατηγορία (σχεδόν το 95% των Συνταξιούχων της περιοχής) υπέστη τη μεγαλύτερη μείωση συντάξεων.

Στην επιστολή δίνεται παράδειγμα συνταξιούχου με 1.200 ευρώ κύρια σύνταξη, που με το νέο νόμο χάνει τα 600 ευρώ.

 

Μοιραστείτε την είδηση