Διαμαρτύρονται τα Σέρβια για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Πειραιώς

3 Min Read

Διαμαρτυρία για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας στα Σέρβια, κάνει ο Δήμος Σερβίων μέσω ψηφίσματος του δημοτικού του συμβουλίου στην διοίκηση της Πειραιώς.
Το κλείσιμο προσδιορίζεται για τις 21 Ιουλίου, ενώ λίγες μόλις μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου η διοίκηση της τράπεζας έκανε γνωστό ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων καταστημάτων της, με τη συρρίκνωση του δικτύου να εντατικοποιείται.
Ειδικότερα, μέσα σε Ιούλιο και Αύγουστο πρόκειται να κλείσουν 64 καταστήματα της Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ένα κατάστημα (παλιά αγροτική) της Κοζάνης και το υποκατάστημα στα Σέρβια.
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
Το υποκατάστημα Σερβίων εξυπηρετεί περισσότερες από 30 κοινότητες και 6 οικισμούς του Δήμου μας, καθώς και όμορων Δήμων, μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών.
Το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην πόλη των Σερβίων, σε συνδυασμό με την επικείμενη μετάβαση της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική εποχή, είναι ένα γεγονός το οποίο δυστυχώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και συνταξιούχων.
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι ιδιόκτητο (δεν υπάρχει επιβάρυνση ενοικίου) και παρέχει πλήθος τραπεζικών υπηρεσιών.
Επίσης, τους τελευταίους μήνες με την μείωση προσωπικού των ΕΛΤΑ , στο συγκεκριμένο κατάστημα της Τράπεζας αυξήθηκε ο όγκος των συναλλαγών και της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι επαγγελματίες αγρότες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι συνταξιούχοι, αλλά και οι πολίτες είναι ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουν έντονα την αγωνία και την δυσαρέσκεια τους.
Η περιοχή του Δήμου Σερβίων είναι μια περιοχή αμιγώς αγροτική και οι πολύχρονες συναλλαγές με τους πολίτες της περιοχής αλλά κυρίως και με όλο το φάσμα των ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου, εξυπηρετούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Είναι φανερό λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για τον Δήμο μας αλλά και για όμορους Δήμους με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στα Σέρβια.
Εδώ και αρκετά χρόνια με την συσσώρευση των υπηρεσιών στα Αστικά Κέντρα και με τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία, δυστυχώς η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές συρρικνώνονται. Μη γίνουμε λοιπόν και εμείς συνεργοί στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση.

Μοιραστείτε την είδηση