Διασφάλιση τηλεθέρμανσης και δημιουργία σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Κοζάνη

2 Min Read

Διασφάλιση τηλεθέρμανσης, έμφαση στις ενεργειακές κοινότητες και για ουσιαστική πράσινη μετάβαση χωρίς εξάρτηση από το φυσικό αέριο και προς το συμφέρον του φυσικού αερίου, μίλησε από την Κοζάνη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε το απόγευμα της Κυριακής στην Αίθουσα Τέχνης. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως η Δυτική Μακεδονία είναι «η χειροπιαστή αποτυχία των επιλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» λόγω της απολιγνιτοποίησης.

«Επί Τρίπρα ξεκίνησε η σιωπηρή απολιγνιτοποίηση και η Νέα Δημοκρατία έδωσε βίαιο χαρακτήρα σε αυτή και είναι ανήμπορη σήμερα να στηρίξει άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού και πρέπει να στηριχθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Μίλησε για «μπίζνα πράσινης μετάβασης προς το συμφέρον του φυσικού αερίου» και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για ουσιαστική πράσινη μετάβαση και πράσινη οικονομία με τους αγρότες, κτηνοτρόφους, ενεργειακές κοινότητες και συνεταιρισμούς πρωταγωνιστές. Πρότεινε έργα αποθήκευσης στην περιοχή και μίλησε για την δημιουργία σύγχρονων υποδομών σιδηροδρόμου που να ενώνει την Ελλάδα με τις κεντροευρωπαϊκές χώρες. «Όταν μια περιοχή όπως η δική σας δεν είναι προτεραιότητα της πατρίδας τότε το δημόσιο συμφέρον κινδυνεύει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Επίσης έθεσε ως προτεραιότητα τις αποκαταστάσεις τοπίων και ανάπλαση των εδαφών, μετεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και έργα σύγχρονα χωρίς φαραωνικά φωτοβολταϊκά.

Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη επικεντρώθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα με ζητήματα της καθημερινότητας, της παιδείας, της υγείας της βελτίωσης της ποιότητας ζωής κ.α. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είπε πως ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους πολίτες και μίλησε για μια δίκαιη πολιτική και σχέδιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση