Διάθεση από το Δήμο για αγορά της οικίας της Άννας Καραγκούνη

2 Min Read

Την επιθυμία του να διερευνήσει τη δυνατότητα να αποκτήσει ο Δήμος Κοζάνης το σπίτι της αείμνηστης Άννας Καραγκούνη εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, απαντώντας στο θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης.

Η οικία της Άννας Καραγκούνη βρίσκεται πίσω από την οικία Τιάλειου (στέκι του Φιλοπρόοδου) και είναι μια παραδοσιακή λαϊκή κατοικία, τυπικό δείγμα κοζανίτικου σπιτιού των αρχών του προηγούμενου αιώνα, στην οποία κατοίκησε και ο αείμνηστος δήμαρχος Καραγκούνης το ’30.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουζιάκης «έγιναν κατά καιρούς προτάσεις για αγορά και αξιοποίηση του ακινήτου από την κ. Φάνη Φτάκα και τον κ. Γιάννη Κορκά. Προχθές κατεδαφίστηκε ο τοίχος περίφραξης, γιατί κρίθηκε επικινδύνως ετοιμόρροπος, αλλά υπάρχει πρόθεση για κατεδάφιση του κτίσματος από τους κληρονόμους».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης πρότεινε να γίνει κίνηση εκ μέρους του δήμου για να υπάρξει συνεννόηση με τους κληρονόμους και να αναδειχθεί το σημείο, σημειώνοντας ότι «αν γίνει κάτι, να γίνει άμεσα. Επειδή τρέχουν οι εξελίξεις για την άδεια κατεδάφισης, να προλάβουμε για κάτι που θα μας λυπούσε όλους».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης απάντησε ότι θα προχωρήσει στη διερεύνηση της δυνατότητας να αποκτήσει ο Δήμος το ακίνητο και ανέφερε ότι θα έρθει σε επαφή με τους κληρονόμους ώστε να διερευνηθούν οι διαθέσεις τους.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση